Çin'e ait savaş uçakları tatbikatta hedef olarak ABD uçak gemisi kullandı

Çin Hava Kuvvetleri'nin, 23 Ocak'ta Tayvan yakınlarında gerçekleştirilen tatbikatta simülasyon hedef olarak ABD uçak gemisi kullandığı bildirildi.
Çin'e ait savaş uçakları tatbikatta hedef olarak ABD uçak gemisi kullandı
2021-01-30 09:18:03   Güncelleme: 2021-01-30 09:18:03    

Financial Times, ABD ve müttefik ülkelerin istihbarat bilgilerine dayandırdığı haberinde, Çin Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının Tayvan hava savunma bölgesindeki tatbikat sırasında yakınlarda bulunan ABD uçak gemisine saldırının imitasyonunu gerçekleştirdiğini yazdı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, tatbikatın 23 Ocak'ta, yeni ABD Başkanı Joe Biden'ın yemin töreninden 3 gün sonra meydana geldiğini bildirdi. Kaynaklara göre Çin ordusu, 23 Ocak'ta bölgeye 11 uçak, sonraki gün de 15 uçak yolladı.

Haberde, tatbikata katılan bombardıman uçakları ile birkaç taarruz uçağının, 'bölgede bulunan USS Theodore Roosevelt uçak gemisi öncülüğündeki ABD gemi grubunu simülasyon hedefleri olarak kullandığı' bilgisi verildi.

Haberde, Çin'e ait Xian H-6 bombardıman uçaklarının pilotlarının, hedefle ilgili emirleri ve uçak gemisine anti-gemi füze fırlatıldığını doğruladığı aktarıldı.

Vehaber Menu