Çinli milyarder oyuncu Zhao Wei internetten silindi

Çinli milyarder oyuncu Zhao Wei'nin rol aldığı bütün filmler ve diziler, ülkedeki video platformlarından geçen hafta kaldırıldı. Artık ülke sınırlarında Zhao'nun yer aldığı hiçbir programın kaydına ulaşılamıyor ve sosyal medyada izine rastlanamıyor. Çin hükümeti, oyuncuyu internetten silmekle suçlanıyor.
Çinli milyarder oyuncu Zhao Wei internetten silindi
2021-09-03 12:43:17   Güncelleme: 2021-09-03 12:43:17    

My Fair Princess adlı dizideki rolüyle 1990'ların sonunda ünlenen, 2001'de ise Shaolin Soccer adlı filmle sinemaya adım atan Zhao Wei'ye (Vicky Zhao) ilişkin her şey internetten kaldırıldı.
Ülkenin popüler yıldızlarından olan 45 yaşındaki Zhao'nun rol aldığı tüm yapımlar video platformlarından kaldırıldı. Zhao'nun, Çin'de Twitter'ın muadili olan sosyal medya uygulaması Weibo'daki 85 milyon takipçili hayran sayfası da silindi.
Hayranları Twitter'da 'What happened to Zhao Wei' (Zhao Wei'ye ne oldu) etiketiyle oyuncunun internetten silinmesine tepki gösterirken, konuyla ilgili Çin hükümeti suçlanıyor.
27 Ağustos'ta, Çin Komünist Partisi'ne ait tabloid gazete Global Times, Zhao'yu 2017'de menkul kıymetler dolandırıcılığıyla suçlamıştı. Çin Ulusal Radyo ve Televizyon İdaresi Zhao'nun internette yok olmasına ilişkin açıklama yapmazken, olayın arkasında Zhao'nun eşi Huang Youlong'la birlikte yaptıkları yatırımları sonrası aldığı ticaret yasağının olduğu tahmin ediliyor.
 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü