Civcivleri kıyma makinasından kurtaranlara polis saldırdı!

İsrail'de hayvan özgürlükçüleri civcivlerin makinada parçalanmasına engel olmak isterken polis saldırısına maruz kaldı.
Civcivleri kıyma makinasından kurtaranlara polis saldırdı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-22 19:20:04    

Çeviri: Gözde Y. Öztürk

İsrail'de hayvan özgürlüğü aktivistleri tavuk üretim çiftliğini basarak civcivleri öğüten makinayı durdurdu, olay yerine gelen polis civcivleri öldürücü bıçakların üzerine atan insanları değil de civcivleri kurtaran insanları gözaltına aldı.

Eylemci Tal Gilboa polise meydan okuyor:

Polis: Dışarı çıkalım, olur mu? Şu an makina çalışmayacak. Ama polisi dinlememezlik yapmayın ve...

Tal Gilboa: Adınız nedir?

Polis: Adım Yaniv Aluf. Kfar Saba karakolundaki bir polis memuruyum. Benim kişisel bilgilerimi isteyen herkese veririm. Tamam mı?

Tal Gilboa: Yaniv?

Polis: Evet?

Tal Gilboa: Sana bir şey söyleyeceğim.

Polis: Dinliyorum.

Tal Gilboa: Biz gitmeyeceğiz.

Polis: Tamam

Tal Gilboa: ve masumu oynamak burada işe yaramayacak. Çünkü burada olduğumuz sürece makinalar çalışmayacak. Biz ayrıldığımız zaman makinalar çalışmaya devam edecek. Bizim ayrılmamızı sağlayacak tek bir yol var: zorla. Başka bir yol yok. Bizden kaynaklanan bir şiddet olmayacak. Bir polise asla el kaldırmayacağız. Bununla hiçbir ilgisi yok. Ama masum rolü yapmaktan vazgeç. 'Makinalar şimdi çalışmayacak.' deme. Çünkü 5 dakika sonra çalışmaya devam edecek. Üniformana, polis olmana ya da olmamana aldırmadan seni bir insan olarak görüyorum. Makinayı çalıştır. Bu iş böyle yapılır. Sadece makinayı çalıştır. Civcivlerin nasıl öğütüldüğünü izlemeni istiyorum. Senden tek istediğim bu. Yapabilir misin? Burada kullanılan yöntem bu. Biz yapamayız. Biz size meydan okuyoruz. Gönüllü olarak burayı terk etmeyeceğiz. Biz buradayken civcivler doğranmayacak. Hepsi bu.

Polis: Adın ne?

Tal Gilboa: Tal

Polis: Tal, seninle tanıştığıma sevindim. Masumu oynamak bana göre değil.

Tal Gilboa: Ne?

Polis: Yaptığım şey, masumu oynamak değil. Ama sana tekrar söylüyorum, Tal. Burada da konuşsak ya da 2 metre ötede konuşsak hiçbir şey değişmeyecek.

Tal Gilboa: İyi o zaman, burayı terketmiyoruz.

Polis: Peki, bu senin seçimin.

Açıklama: Yumurta endüstrisindeki bütün erkek civcivler diriyken doğranır ya da gazla öldürülür. Dişilerin kaderi daha da kötüdür. Acınası hayatların tamamını küçük kafeslere tıkılmış halde geçirirler. Kanatlarını bile açabilecek alanları yoktur.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü