CİZRE VE YÜKSEKOVA'DA BİNLER YÜRÜDÜ!

İkisi çocuk dört kişinin öldüğü Cizre'de sağlık çalışanları hastane önünde oturma eylemi yaptı, Yüksekova'da binler yürüdü.
Cizre ve Yüksekova'da binler yürüdü!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 21:29:06    

Cizre’de bugün eczane ve fırınlar dışında esnaf kepenk açmadı. Sağlık çalışanları hastane binası önünde eylem yaptı.

DİHA’nın haberine göre Törende söz alan Adem İrtegün’ün amcası Tahir İrtegün, hükümete 'Artık yeter bizden ne istiyorsun anlamadık. Bu savaş bitsin gençlerimiz ölmesin' diyerek seslendi. Cenaze töreninin ardından taziye çadırı kurularak taziyeler kabul edildi.

HDP Cizre İlçesi’nde meydana gelen olayları incelemek üzere Batman Milletvekili Ali Atalan, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Siirt Milletvekili Kadri Yıldırım ile MYK ve PM üyelerinden oluşan bir heyet gönderdi.

YÜKSEKOVA'DA YÜRÜYÜŞ

Yüksekova’daki üç mahalleye yönelik polis saldırısında dört kişinin ölmesinin ardından binlerce kişi yürüyüş yaparak saldırıları protesto etti. Çatışmaları engellemek isterken polis tarafından öldürülen canlı kalkan Fettah Es için kurulan taziye çadırına gidildi. Burada konuşan DTK Eşbaşkanı Selma Irmak 'Biz özyönetimimizi kurarken tek silahımız bedenlerimizdir. Zorunlu olmadıkça silaha başvurmayacağız. Mahallemizde, sokağımızda, ilçemizde herhangi bir saldırı veya yönelim olduğunda hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Biz bu çalışmayı başlattık, yarım bırakmayacağız' dedi.