CK Boğaziçi, Garanti ve Telekom'a saldırı

Başta Garanti Bankası olmak üzere bazı Türkiye merkezli sitelere siber saldırı yapıldı. Sitelerde büyük sorun oluştu. CK Boğaziçi'nin web sitesi çalışmazken, ödeme kanalları da devredışı kaldı.
CK Boğaziçi, Garanti ve Telekom'a saldırı
2019-10-28 08:06:18   Güncelleme: 2019-10-28 08:39:37    

27 Ekim 2019 sabah saatlerinde başlayan ve 100 GB büyüklüğünde olduğu tahmin edilen siber saldırılarda başta Garanti Bankası olmak üzere Türk sitelerinin hedef alındığı görülüyor. Ayrıca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da saldırılardan nasibini aldığı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Yapılan saldırıların ağırlıklı olarak Garanti Bankası'nı hedef almış olduğu görülüyor. Bu saldırılar sonucunda Türk Telekom, Vodafone ve Turkcell altyapılarında kısmı çökmeler yaşandı. CK Boğaziçi'nin web sitesi çalışmazken, ödeme kanalları da devredışı kaldı.

Konuya ilişkin Garanti Bankası Twitter hesabından aşağıdaki mesaj paylaşıldı.

''SALDIRILAR BİREYSEL DEĞİL, ORGANİZE...''
Siber Güvenlik Uzmanı Ali Keskin, yaşanan saldırıların bireysel olmadığına dikkat çekerek ''Türkiye'ye yoğun bir şekilde siber saldırı yapılıyor. Özellikle finans kuruluşlarını hedef alıyorlar. Bazı finans kuruluşlarının internet bankacılığında sorun yaşabilirsiniz. Panik yapmayın kısa süre içinde düzelecektir. Siber saldırılar; Amerika ve Rusya tarafından yoğun olarak geliyor. Amerika ve Rusya üzerinden gelen siber saldırılara şuan bazı Avrupa ülkeleri de katıldı. Bu siber saldırılar, bireysel hackerların yaptığı bir saldırı değil. Birileri korsanları organize etmiş.'' ifadelerini kullandı.