Çocuklar barınaktaki köpeklere kitap okuyor ama F Tipi'nde!

ABD'de sivil toplum kuruluşları hem çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için hem de hayvanların yalnız kalmaması için bir uygulama başlattı fakat barınaklarda hayvanların kaldığı yerlerin tek kişilik F Tipi hücreleri andırması tepki gördü.
Çocuklar barınaktaki köpeklere kitap okuyor ama F Tipi'nde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Erdal Ergüler/Vehaber

ABD'de barınaklarda terkedilen, ilgisiz ve sevgisiz kalan hayvanlar ile çocuklara hayvan sevgisi aşılamak için bir çalışma başlatıldı. Sivil toplum kuruluşlarının başlattığı çalışma ilgi görürken hayvanların tek kişilik hücrelerde tutulması tepki gördü.

Yapılan çalışmada 6 ile 15 yaş arasındaki çocuklar barınağa davet edildi, önce hayvanların davranışları ile ile ilgili eğitim aldılar ardından hayvanlara kitap okuma çalışması başlatıldı.

 

BARINAKLAR İYİ Mİ KÖTÜ MÜ?

Fotoğraflara da yansıyan çalışmanın  F Tipi hücreleri andıran yerde yapılması tepki gördü. Barınağın Türkiye'deki barınaklara göre daha temiz olduğu gözlemlenirken özgürlük anlamında daha kısıtlayıcı olduğu yorumları yapıldı.

 

ÇOCUKLARA SALDIRI OLMAMASI İÇİN ÖNLEM Mİ TARTIŞMASI

Fotoğrafların basına yansımasının ardından kampanya ilgi görürken diğer yandan tepki topladı. Köpeklerin sadece çocuklar ordayken mi izole edildiğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü