Çocuklara ketamin verdiği iddia edilen Prof. Dr. Zoroğlu’nun eşi konuştu: Hedef gösterildik

İstanbul'da Adli Tıp Kurumu'nda görevli iken FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle görevinden alınan Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu'nun kurduğu muayenehanede çok sayıda çocuğa ilaç içirerek 'ailem tarafından cinsel istismara uğradım' dedirttiği iddia edildi.
Çocuklara ketamin verdiği iddia edilen Prof. Dr. Zoroğlu’nun eşi konuştu: Hedef gösterildik
2023-09-18 03:51:55   Güncelleme: 2023-09-18 03:51:55    

Bakırköy'de, 5 çocuğun cinsel istismara uğradığı yönünde şikayet alan savcılık olaylarla ilgili inceleme başlattı. Yapılan araştırmalarda şikayetçi olan çocukların raporlarının aynı psikiyatr üzerinden gönderildiği anlaşıldı. Şikayetçi çocuklardan bazılarının bir süre sonra anlattıklarından vazgeçtikleri öne sürüldü. Ancak ailelerin çocuklarını psikiyatra götürdükten sonra ruh hallerinde değişiklik olduğunu belirtmeleri savcılığı şüphelendirdi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü konunun araştırılmasıyla ilgili görevlendirildi.

10 Haber’den Hazar Dost’un haberine göre; Zoroğlu'nun eşi Özgül Zoroğlu yaşananlar ve iddiaları anlattı.


Özgül Zoroğlu, konuşmasına iddiaları redderek başladı. Olaya tek taraflı bakıldığını öne süren Zoroğlu, 'Hedef gösterilmiş olduk. Olayı daha da büyütmek istiyor olabilirler' dedi.

Eşinin tedavide ketamini ‘keyfine göre’ kullanmadığını iddia eden Zoroğlu, psikiyatri alanında, 5 yıldır bu ilacın kullanıldığını belirtirken, 'Acile başvuran, intihar girişiminde bulunmuş hastalarda, ailelerinin haberi dahilinde yazıldı bu ilaçlar' dedi.

Ketaminin, benzer tedavilerde kullanıldığını, başka uzmanlar da doğruladı. Ancak Zoroğlu’nun evinde de iki şişe ketamin bulundu.

Tedavisini yaptığı çocukları Ümraniye ve Erenköy’deki evlere götürdüğü yönündeki iddialara da yanıt veren Zoroğlu, 'Bunlar benim evlerim. Evde kalmakta zorlanan çocukları, kızlarımla arkadaşlık yaparlar diye gelmelerini önerdik. Bavullarını aileleri getirdi' dedi.

Çocuklara kendi evlerini açmalarının nedenini ise, 'Çocuk esirgemelerin durumu belli. Özgecan Aslan benzeri olaylar yaşansın istemediğimiz için yardımcı olmaya çalıştık' diyen Zoroğlu, hastalarının birçok kez ifade değiştirebildiğini belirtti.

İfadesini alan polislerin, 'Eşiniz tedaviyi nasıl yapıyor? Neler soruyor?' diye sorduğuna dikkat çeken Zoroğlu, soruların oldukça sığ ve yetersiz olduğunu belirtip, 'Sizin gibi rastgele sormuyor' yanıtı verdiğini söyledi.

Tutuklanan Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu’nun çocukların aileleriyle yaptığı WhatsApp konuşmalarında, 'İtiraf et, Allah görüyor' dediği görüldü. Söz konusu konuşmalarda, Zoroğlu, babayı, kızına istismar ettiğini itiraf etmesi konusunda dayattı.