'ÇOCUKLARIM AÇ' DİYEN KİŞİYE 'GEBER' DİYEN NAİL NOĞAY GÖREVDEN ALINDI

Sosyal medyada bir kişinin ''Çıkma, çıkma. Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak?'' sözlerine, İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay 'Geber' demesinin ardından görevden alındı.
'Çocuklarım aç' diyen kişiye 'geber' diyen Nail Noğay görevden alındı
2020-04-09 14:06:52   Güncelleme: 2020-04-09 14:24:37    

Bir kişinin sosyal medyada ''Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum. Çoluk çocuğumuz var, açız yani aç, aç.  Bana ne güzel diyorlar ki, ‘Çıkma, çıkma.’ Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak?'' sözlerini sarf ettiği bir videoya ''Geber'' yorumu yapan İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı Nail Noğay sosyal medyada tepki görmüştü. Noğay, gelen tepkilerin ardından paylaşımını kaldırdı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Nail Noğay ile ilgili Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

'Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz. Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır'' denilerek Noyar'ın görevinden alındığı duyuruldu.

DERNEKLERDEN AÇIKLAMA

Görevden alınmadan önce bir açıklama yapan 48 Roman Sivil Toplum Kuruluşu, Nail Noğay'ın derhal istifa etmesi ve hakaret ettiği anneden özür dilemesi çağrısında bulundu.

Yapılan açıklama şöyle:

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdür Yardımcısı Nail Noğay’ın ırkçı ve nefret dolu yaklaşımını üzüntüyle karşılamış bulunmaktayız.

8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nde koronovirüs dolayısıyla Romanların yaşadığı mağduriyetlere dikkat çekmek için 48 Roman Sivil Toplum Kuruluşu bir araya gelerek ortak bir çağrıda bulunduk. Yürüttüğümüz kampanya kapsamında çağrıda bulunmanın yanı sıra ailelerden gelen yardım taleplerini, videolar eşliğinde basın mensuplarıyla paylaştık. Tüm içerikler toplumun hayatta kalma mücadelesine dair gerçekleri gözler önüne seren, vicdana hitap eden, art niyet taşımayan cümlelerden ibaretti.
8 Nisan Dünya Romanlar Günü gibi Romanlar için özel anlam taşıyan böyle bir günde durumunu anlatan aileye, 'Geber.' tepkisi vermek yerine 'Üzgünüm, sizin için elimizden geleni yapmalıyız.' şeklinde bir yaklaşımı içeren destek mesajı beklerdik! İnsanlık açısından olmasa bile görevi gereği beklerdik!

Devlete en ihtiyaç duyduğumuz bu anda, yoksulların, kırılgan kesimlerin sorununu çözme sorumluluğunda olan kurumların yöneticilerinin bu kesimlerin ihtiyaçlarına duyarsızlığı kabul edilemez. Görevini kötüye kullanması ve nefret dolu üslubu kabul edilemez.

Roman Strateji Eylem Planı ivedilikle hayata geçirilmeli, bu eylem planını uygulaması gerekenlerin de ayrımcı bakış açısından ve ırkçı zihniyetten uzak olması gerekmektedir.

 

'Biz bize yeteriz' sloganlarıyla zorlukları aşmaya çalışırken ırkçı, ayrımcı yaklaşımların birlikte mücadele etme ruhunu zedelediğini hatırlatarak birlik ve beraberlik çağrısında bulunuyoruz.
Roman olsun olmasın, ağır şartlar altında hayatta kalma mücadelesi veren yoksul ve kırılgan grupların sesi olmaya devam edeceğimizi belirtiyoruz.

Irkçı yaklaşımlara tepki gösteren vicdanlı, duyarlı tüm vatandaşlara, sesimiz olmaya devam eden basın mensuplarına da özellikle teşekkür ediyoruz.

Türkiye’nin dört bir tarafından 48 Roman Sivil Toplum Kuruluşu olarak diyoruz ki, görevini kötüye kullanan Nail Noğay derhal istifa etmeli ve hakaret ettiği anneden özür dilemelidir!

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü