Çok eşlilik durumu olanlar HDP'de aday adayı olamayacak

Merkezi Aday Belirleme Komisyonu’nun kriterlerine göre, kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar ve çok eşlilik durumu olanlar aday adayı olamayacak.
Çok eşlilik durumu olanlar HDP'de aday adayı olamayacak
2018-04-28 10:59:04   Güncelleme: 2018-04-28 10:59:04    

HDP'nin Parti Meclisi (PM) toplantısında Merkezi Aday Belirleme Komisyonu kuruldu. Milletvekili seçimleri için aday adaylık başvuruları bugün alınmaya başlandı. BirGün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, takvim sıkışıklığı nedeniyle 5 Mayıs’a kadar devam edecek başvuruların ardından aday listesi merkezi yoklama usulüyle belirlenecek. Diyarbakır, Van, İstanbul, İzmir, Adana ve Ankara’da kurulan altı merkezde Aday Adayı Kabul Komisyonu’na başvuru yapılabilecek.

Kadına şiddet kriteri

Merkezi Aday Belirleme Komisyonu, kimlerin aday adaylığı başvurusunda bulunabileceğine yönelik de kriterlerini sıraladı. Bu kriterleri parti örgütleriyle de paylaşan komisyon, kadına şiddet uygulayan kişilerin HDP çatısı altında siyaset yapamayacağına yönelik kıstaslar getirdi.

Merkezi Aday Belirleme Komisyonu’nun kriterleri şöyle:

»HDP programı ve parti tüzüğü ilkelerine aykırı davranışlarda bulunması nedeniyle hakkında ilgili parti yetkili organlarının vermiş olduğu disiplin yaptırımı olan veya disiplin soruşturması devam eden kişiler aday adayı olamayacak.

»Kadına yönelik şiddet uygulamış olanlar ve çok eşlilik durumu olanlar aday adayı olamayacak.

»Kadın özgürlük çizgisini ve eşit temsil ilkesini benimsememiş olanlar aday adayı olamayacak.

Kadınlar, gençler, KHK mağdurları...

Komisyonca belirlenen başvuru ücretleri konusunda ise kadın ve genç aday adayları (18-25) ile birlikte engelli ve KHK mağduru aday adaylarından herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Bu kesimler dışında kalanlar ise aday adaylığı için 2 bin TL başvuru ücreti ödemek zorunda.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü