Çok sayıda kişiyi darp etmekten ceza alan saldırgan Ümit Parlayan, Avukat Dönüş Dilekçi'ye 'gazeteciye sen de dava aç' diye ricada bulunmuş

İstanbul'un Avcılar ilçesinde çok sayıda kişiyi darp etmekten ceza alan saldırganlardan Ümit Parlayan'ın gazeteciler hakkında bulunduğu suç duyurusu takipsizlikle sonuçlanınca Avukat Dönüş Dilekçi'den 'gazetecilere siz de dava açsanız' diye istekte bulunduğu mahkemeye belge olarak sunuldu. Gazeteci Ergüler hiçbir duruşmaya katılmadı. 7 celsede davanın reddine karar verildi.
Çok sayıda kişiyi darp etmekten ceza alan saldırgan Ümit Parlayan, Avukat Dönüş Dilekçi'ye
2021-11-26 19:24:10   Güncelleme: 2022-11-03 20:34:38    

İstanbul'un Avcılar ilçesinde çok sayıda kişiyi darp etmekten ceza alan Ümit Parlayan'ın Dönüş Dilekçi'ye  gönderdiği mesaj, Gazeteci Erdal Ergüler'e Küçükçekmece 6. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan tazminat davasında Dönüş Dilekçi tarafından mahkemeye belge olarak sunuldu. Saldırganlardan Ümit Parlayan'ın Dönüş Dilekçi'ye 'Bizim açtığımız davalar takipsizlikle sonuçlandı, siz de dava açsanız, sizin işinizi size öğretmek gibi algılamayın' diyerek istekte bulunduğu görülüyor.

DAVA AÇILAN GAZETECİ NE DEMİŞTİ?

Vehaber Genel Yayın Yönetmeni Erdal Ergüler, Dönüş Dilekçi'nin kendisine açtığı davaların, haber takibi yapmalarını engellemeye ve bezdirmeye yönelik olduğunu, Dönüş Dilekçi'nin kendisinin açmış gibi göründüğü davanın arkasında saldırganların olduğunu belirtmişti.

MAHKEME TAZMİNAT DAVASINI REDDETİ

Gazeteci Ergüler hiçbir duruşmaya katılmadı. 7 celsede davanın reddine karar verildi.

ERGÜLER: SALDIRGANLARIN YASADIŞI FAALİYETLERİNİ HABER YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Ergüler yaptığı açıklamada 'Böylelikle Dönüş Dilekçi kendi elleriyle benim verdiğim ifadeleri doğrulamış oldu. Beni mahkemelerde süründürme imasında bulunan Dönüş Dilekçi'nin verdiği tüm beyanlarda benim sadece dilekçe vererek mahkemelere çıkmadığımdan rahatsız olması dikkat çekmektedir. İddialarında haklı olan insan mahkemeye çıkıp çıkmamamızla ilginmez, aksine yokluğumuzdan faydalanmaya bakar, Yok efendim tebligat gelmiş, kabul etmemişiz falan, Dönüş Dilekçi'nin ilgilendiği konular ortadadır, kendisi gerekli belgeleri zaten sunmaktadır, sözün bittiği yerdeyiz, gerek duymuyoruz' ifadesine yer verdi.