Çorum'da Starlink uydularını gören bir kişi polisi aradı: Uzaylılar saldıracak sandım

Çorum’da gece saatlerinde gökyüzündeki Starlink uydularını gören bir vatandaş, uzaylı istilası yaşandığı kaygısıyla polisten yardım istedi. Polis ekipleri ise vatandaşın evine giderek gördüğü ışıkların Starlink uydularına ait olduğu bilgisini verdi.
Çorum'da Starlink uydularını gören bir kişi polisi aradı: Uzaylılar saldıracak sandım
2023-09-26 21:01:05   Güncelleme: 2023-09-26 21:05:11    

Sosyal medya uygulaması X'in de sahibi olan Elon Musk'ın uydu ve uzay mekiği şirketi SpaceX'in Starlink uydularını dün gece Çorum semalarında gören M.T., isimli bir vatandaş, uzaylıların saldırı yapabileceği endişesi ile 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi.

'Uzaylılar saldıracak sandım'

Olay dün gece Ulukavak Mahallesi Mahmutevler 6. Sokak’ta meydana geldi. M.T. isimli bir genç, gökyüzündeki uyduları görüp bir saldırı yapabileceğini düşünerek 112 Acil Çağrı Merkezini arayıp yardım istedi. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi ise belirtilen adrese ekip yönlendirdi. M.T., çektiği görüntüleri polise gösterip saldırı olma ihtimaline karşı ihbarda bulunduğunu söyledi. Polis ekipleri ise gökyüzündeki ışıklı cisimlerin uydu çalışması ile ilgili olabileceği yönünde M.T.’ye bilgi verdi.

Görüşme sonrasında asayiş ekipleri telsizden, 'Belirtilen adreste müracaatçı şahısla görüşüldü. Şahıs gökyüzündeki uyduları görünce saldırı olma ihtimalini düşünmüş, o nedenle yardım amaçlı ekip talep etmiş, biz kendisine gerekli açıklamaları yaptık buradan normale dönüyoruz' anonsunu yaptı.

Şube müdürü devreye girdi

Alışık olunmayan bu anons üzerine Asayiş Şube Müdürü Mete Bayrak da telsizden, 'Şahıs gökyüzünde gördüğü uydular için yardım mı istedi? Orayı anlayamadım' diye sordu. Vatandaşla görüşen ekip de, 'Doğrudur efendim sıralı ışıkları görünce vatandaş yardım talep etmiş' diyerek durumu açıkladı.

Gazetecilere konuşmak istemeyen M.T. ise bir süre polislerle görüştükten sonra evine döndü.