CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'NİN ERKEN SEÇİM TEKLİFİNE YANIT

'Bahçeli ile yarın görüşeceğiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Bahçeli'nin erken seçim teklifine yanıt
2018-04-17 13:29:48   Mettre à jour: 2018-04-17 13:29:48    

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısı öncesinde kulislere verdiği demeçte, Bahçeli ile erken seçim teklifine ilişkin yarın görüşeceğini aktardı.

Ardından AKP'nin grup toplantısından konuşan Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Emniyetin içindede kılıç artığı teröristlerin bulunuyor olması muhtemeldir. Bu örgütün ayıklanmasında gerçekten ama gerçekten zorlanıyoruz. FETÖ'cülerin sürekli işleri tersine çevirmenin peşinde olduklarının farkındayız. Sürekli iftiralarla insanların hayatlarını karartmak için fırsat kolluyorlar. Adil Öksüz haininin nasıl serbest bırakıldığını, kimin parmaklarının olduğunu unutmuş değiliz.

'TERÖRİSTLE HAREKET EDENLERİN BİZİM NAZARIMIZDA TERÖRİSTTEN FARKI YOKTUR'

Teröristle hareket edenlerin bizim nazarımızda teröristten farkı yoktur. Yanlışa düşen olursa hiç kusura bakmasınlar, vakti saati geldiğinde kendilerini mahkemelere hesap verirken bulacaklar. FETÖ'nün yurtiçi ve yurtdışındaki kritik adamlarını adalete veriyoruz.

'AFRİN'DE 4205 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Afrin Harekatı'nda son sayıyı açıklayan Erdoğan, 'Afrin'de etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 205'e ulaşmıştır' diye konuştu.

'ER YADA GEÇ ONU DA ALACAĞIZ'

Hiçbir FETÖ'cünün akıbeti, yurtdışından yakalayıp getirdiğimiz FETÖ'cülerden farkı olmayacak diyen Erdoğan, 'Pensilvanya'ya kaçarak kurtulduğunu sanan terörist başının sonu da farklı olmayacaktır. Er ya da geç onu da alacağız. Bu millete ihanet eden herkes hakettiği cezaya maruz kalacaktır.' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Malatya'daki İnönü Üniversitesini kast ederek 'Bugün 25. vefat yıldönümü olan 8. Cumhurbaşkanımız siyaset ve millet adamı Turgut Özal'ı rahmetle yad ediyor, mekanı cennet olsun diyorum. Gelin, sayın Özal'ın ruhuna birer Fatiha okuyalım. İsmini vermeyeceğim oradaki üniversitenin öğrenci sayısı fazla, onu ikiye böleceğiz ve Turgut Özal Üniversitesi'ni kuracağız' dedi.