Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı'ndan Tel Abyad açıklaması

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun Twitter’de Tel Abyad’daki bombalı saldırıya ilişkin açıklamada bulundu.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı'ndan Tel Abyad açıklaması
2019-11-03 05:14:17   Güncelleme: 2019-11-03 05:14:17    

Altun, Twitter hesabından İngilizce yaptığı paylaşımda, saldırıyı kınayarak şunlar ifade etti:

'Bu terör saldırısı, PKK/YPG'nin gerçek yüzünü ve terör örgütlerini desteklemenin ne kadar tehlikeli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu menfur saldırı da göstermiştir ki terör örgütleriyle iş birliği yapmak, bu örgütleri terörden vazgeçirmediği gibi tam tersine onların başka terör saldırıları düzenlemek için kullanacakları yıkıcı ve şiddet dolu kapasitelerini artırmalarını sağlamaktan başka bir işe yaramamaktadır.

'Dış güçlerden aldıkları destekle meşruiyet kazanmaya çalışan terör örgütleri, yeni terör saldırıları için fırsat kollamaktadır. Tel Abyad'da düzenlenen saldırı da PKK/YPG'nin bilindik terör yöntemlerini sürdürdüğünü göstermektedir. Bu terör örgütünü destekleyenler, bu saldırıdan ve gelecekte de meydana gelecek benzeri saldırılardan sorumludur.

'PKK/YPG'yi meşrulaştırmaya çalışanların, kendilerini bu saldırının kurbanlarının yerine koymaları ve onları anlamaları gerekmektedir..'