Cüneyt Özdemir: Gönül mahkememizde Cemal Enginyurt'un bu davranışına cezamızı kestik, ekrana çıkartmıyoruz

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ile korumasının, canlı yayında gazeteci Latif Şimşek'i darp etmesiyle ilgili tepkisini eleştirilerini canlı yayında dile getiren gazeteci Cüneyt Özdemir, 'Biz de genelde her şey mahkemede çözülüyor ya bu mahkeme de değil bu gönül mahkemesinde çözülen bir şey. Gönül mahkememizde Cemal Enginyurt'un bu davranışına cezamızı kestik, ekrana çıkartmıyoruz' açıklamasında bulundu.
Cüneyt Özdemir: Gönül mahkememizde Cemal Enginyurt'un bu davranışına cezamızı kestik, ekrana çıkartmıyoruz
2022-08-08 15:52:48   Güncelleme: 2022-08-08 15:52:48    

Cüneyt Özdemir, Youtube kanalında gündemi değerlendirdiği canlı yayında Cemal Enginyurt ve koruması tarafından gazeteci Latif Şimşek'in darp edilmesiyle ilgili açıklamada bulundu.

'Cezamızı kestik, biz ekrana çıkartmıyoruz'

Özdemir'in yaşananları eleştirerek Enginyurt ile ilgili aldığı kararı da şöyle paylaştı:

'Cemal beyi tebrik ederim Türk televizyon tarihine geçti. Bir yandan da adına üzgünüm çünkü gönül isterdi ki bir milletvekilinin Türk televizyon tarihine bir yorumcuya saldırıyla ya da korumalarının saldırmasıyla geçmemesi olurdu. tv100'de yayınlanan programın tamamını seyretmedim ama o kesitleri seyrettim. Latif bey ağır bir şey söylemiyor, gördüğüm kadarıyla. Sıradan bir tartışma geçiyor fakat ne oluyorsa Cemal Enginyurt bir anda yerinden kalkıyor. O yetmezmiş gibi bir anda korumaları olduğunu öğrendiğimiz, sonradan bir tanesinin tutuklandığını öğrendiğimiz. Kavga da değil Latif Şimşek'e bir saldırı düzenleniyor. İzlerken dedim ki bu nedir? Allah aşkına bu nedir? Fikir tartışmasına gidiyorsunuz, kalkıyorsunuz bir adama saldırıyorsunuz, bir gazeteciye. Yetmiyor korumanız geliyor dövüyor. Böyle bir şey olabilir mi?

Sonra düşündüm, Cemal beyden bugün çıkıp özür dilemesini bekliyorum hâlâ bir özür duymadık. Anladığım kadarıyla bu durumu herkes kanıksamış durumda. Yapacak bir şey yok. Yapacak şu var; ben mesela Cemal Enginyurt'u hiç yayınımıza almadık bundan sonra da almayı düşünmem. Kenan'a da söyledim biz bundan sonra Cemal beyi, başka kanallar alıyorsa, konuk ediyorsa bütün bu tabloya rağmen buyursun. Ama biz de pek olmayan ihtar kültürü diye bir kültür var. ... Biz de genelde her şey mahkemede çözülüyor ya bu mahkeme de değil bu gönül mahkemesinde çözülen bir şey. Gönül mahkememizde Cemal Enginyurt'un bu davranışına cezamızı kestik. Cezası da şu: Biz ekrana çıkartmıyoruz.'