Cüneyt Özdemir'den Sinan Ateş açıklaması: Suikastte sessizlik, tuhaf ötesi…

Gazeteci Cüneyt Özdemir, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da başından vurularak öldürülmesi hakkında 'Herkesin gözü önünde göstere göstere bir cinayet işlendi ve de siyasi bir cinayet. Türkiye'nin yeni yıla girdiğinde belki gördüğümüz ilk cinayet demek istemiyorum ama öyle bir atmosfer var ki sanki cinayet, mevsimleri açılacak gibi bir atmosfer var. Bunu kimse görmüyor. Görmezden geliyor. Özellikle ana akım medya, siyasi partiler hatta bizzat Sayın Sinan Ateş'in eski genel başkanı olduğu Ülkü Ocakları bile neredeyse görmüyor. Gören var da herkes susuyor' dedi.
Cüneyt Özdemir'den Sinan Ateş açıklaması: Suikastte sessizlik, tuhaf ötesi…
2023-01-02 19:16:12   Güncelleme: 2023-01-02 19:16:12    

Haberin Videosu için tıklayın

Özdemir, kendi Youtube kanalında gündemi yorumladı. Özdemir, canlı yayında, eski Ülkü Ocakları Başkanı Ateş'in, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi 1456 Sokak'ta motosikletli kişinin silahlı saldırısına uğraması sonrası hayatını kaybetmesiyle ilgili siyasileri eleştirdi.

Özdemir, Youtube yayınındaki eleştirilerini, 'Suikastte sessizlik, tuhaf ötesi…' notuyla twitter hesabında paylaştı.

'Öyle bir atmosfer var ki sanki cinayet mevsimleri açılacak gibi'

Cinayetle ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin, bakanların, Ülkü Ocakları'nın herhangi bir açıklama yapmamasını eleştiren Özdemir, şunları söyledi:

'Herkesin gözü önünde göstere göstere bir cinayet işlendi ve de siyasi bir cinayet. Türkiye'nin yeni yıla girdiğinde belki gördüğümüz ilk cinayet demek istemiyorum ama öyle bir atmosfer var ki sanki cinayet mevsimleri açılacak gibi bir atmosfer var. Bunu kimse görmüyor. Görmezden geliyor. Özellikle ana akım medya, siyasi partiler hatta bizzat Sayın Sinan Ateş'in eski genel başkanı olduğu Ülkü Ocakları bile neredeyse görmüyor. Gören var da herkes susuyor. Ne bir resmi kınama var. Ne bir açıklama var ve de herkeste şöyle bir hava var; kol kırılır yen içinde kalır, ama işte şey...

Böyle konuşmaya herkesin korktuğu bir atmosfer oluşmuş durumda. Bir açıklama yaptı, eşinden geldi. İki de çocuğu varmış, evden cenaze bağırıyorlar, ağlıyorlar. Çok üzüntü verici bir görüntü. Diyor ki; benim eşimin öldürülmesini siyasete malzeme yapmayın. Biz devletimize güveniyoruz. Fakat normal şartlarda hükümetin ortağı MHP'nin neredeyse hani artık etle tırnak gibi bir araya geldiği bir teşkilatın eski başkanının öldürülmesi de normal şartlarda ortalık ayağa kalkar. Açıklamalar, açıklamalar üzerine gelir. Bakanlar tweet atar. Hiçbiri olmadı, olmuyor.

Birkaç siyasinin tweet'e var. Ahmet Davutoğlu birkaç tweet attı. Dedi ki; 'Ankara'nın göbeğinde siyasetçi Sinan Ateş katledildi. 48 saat geçti Cumhurbaşkanı, Bahçeli, İçişleri ve Adalet Bakanlığı'ndan ses yok dedi. Birileri ülkenin sokaklarında siyasi saldırı girişimlerine mi hazırlanıyor ya da birileri seçime gergin atmosferde mi gidilmesi mi arzulanıyor' diye tweet attı.

Canan Kaftancıoğlu, tweet attı. CHP İstanbul İl Başkanı. O da demiş ki, 'Yeni yıla baba feryadıyla giren iki çocuk ah' diye başlamış. 'Gerçekler ortaya çıksın kim incinirse incinsin'. Yakınlarını faili meçhul cinayetlerinde kaybeden aileler olarak 2009 yılında söylemiştik. Yakınlarını faili meçhul cinayetlerde kaybeden aileler olarak 2009'da söylemiştik. Gerçekler karşısında lâl olanlara: Şu evlatların ahı yeter size…'  2023'ün en ilginç ve tuhaf olayıyla girdik.'

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü