ÇYDD: 'Görevinin sorumluluğu ile bağdaşmayacak tutumunun' ne olduğu açıklanmalı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan açıklamada 'Sayın kaymakam, yaptığı konuşmada ülkemizin kurucu lideri, büyük Atatürk’ün bugünkü koşullarda önemi çok daha artan bir sözünü kullanarak görevini yerine getirmiştir' ifadelerine yer verildi.
ÇYDD: 'Görevinin sorumluluğu ile bağdaşmayacak tutumunun' ne olduğu açıklanmalı
2021-11-06 15:48:33   Güncelleme: 2021-11-06 15:48:33    

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nden yapılan açıklama şu şekilde;

Ordu ilimizin Korgan ilçesinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde konuşma yapan ilçe kaymakamı Miraç Akbulut’un konuşmasında Atatürk’ün  'Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler memleketi olamaz' sözünü hatırlatması nedeniyle görevden alındığına ilişkin haberler basına yansımıştır.

Ordu Valiliği tarafından yapılan açıklamada 'Korgan ilçesi Kaymakamı görevin sorumluluğu ile bağdaşmayacak şekildeki tutumu nedeniyle soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır.' denilmektedir. Ordu Valisi, bir kamu yöneticisi olmanın gereğini yapmalı ve sayın kaymakamın 'görevinin sorumluluğu ile bağdaşmayacak tutumunun' ne olduğunu açık ve şeffaf şekilde kamuoyuna aktarmalıdır.

Sayın kaymakam, yaptığı konuşmada ülkemizin kurucu lideri, büyük Atatürk’ün bugünkü koşullarda önemi çok daha artan bir sözünü kullanarak görevini yerine getirmiştir. Bu davranışıyla bilinçli ve yetkin (liyakatli) bir kamu yöneticisi ve Cumhuriyet kaymakamı olmanın gereğini yerine getiren sayın kaymakamı kutluyoruz.

Cumhuriyetin valisini de aynı sorumlulukla davranmaya çağırıyor ve sayın kaymakamın ivedilikle göreve başlatılmasını istiyoruz.

Konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.

Vehaber Menu