DARBE GİRİŞİMİ CIA SİTESİNDE!

CIA'in resmi sitesine The World Factbook kısmında Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimine dair bilgiler eklendi
Darbe girişimi CIA sitesinde!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı'nın (CIA) resmi internet sitesinde The World Factbook bölümünde Türkiye başlığı güncellenerek, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgiler eklendi.

CIA'in hazırladığı The World Factbook'ta ülkelerle ilgili tarih, coğrafya, toplum, ekonomi, ordu ve güvenlik gibi alt başlıklar yer alıyor. En son 9 Ağustos'ta güncellenen Türkiye ile ilgili bilgilere 15 Temmuz darbe girişiminin de eklendiği görülürken, şu ifadelere yer verildi;

"15 Temmuz 2016'da, TSK unsurları Ankara ve İstanbul'da devletin ve savunma sisteminin kilit noktalarında bir darbe girişiminde bulundu. Türk vatandaşları darbeci güçlerle yüzleşmek için sokakları toplu halde sarınca yaklaşık 300 kişi öldürülürdü ve 2 binden fazla kişi yaralandı. Türk hükümeti yetkilileri de akabinde askeri personel içerisinde toplu tutuklamalar gerçekleştirdi, binlerce yargıç ve gazeteci gözaltına alındı, darbe girişimiyle bağlantılı binlerce eğitimcinin görevi askıya alındı. Hükümet, darbecileri uluslararası İslami ve sosyal hareket olan ve terör örgütü diye tanımladığı “Gülen” Hareketi ile bağları olmakla suçluyor."