Davutoğlu da PYD'ye teşekkür etti!

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Süleyman Şah türbesinin taşınması nedeniyle Başbakan Davutoğlu’nun da PYD’ye teşekkür ettiğini söyledi!
Davutoğlu da PYD'ye teşekkür etti!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2020-08-23 22:19:40    

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder mecliste yaptığı konuşmada 'O dönem Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı olan Sayın Feridun Sinirlioğlu ile birlikte ben türbenin taşınmasını organize ettik' dedi.

HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırıyı kınayarak 'Ülkemiz bir savaş hali yaşarken; sivil insanlar katledilirken, halkın iradesi olan, seçilmiş milletvekilleri ve genel kurulu tatile sokmak doğru bir tutum ve davranış değildir. Aslında en fazla çalışmamız gereken günleri ve en fazla yasaların çıkarılması gereken günleri yaşıyoruz. Meclis bugün çalışmayacaksa ne zaman çalışacak? Komisyonlar kurulmamış, esas tartışılması mesele budur. Komisyonlar kurulmalı ve tatil kararı o zaman alınmalıdır. Başkanlık hırsı, AKP’yi tek başına iktidar yapma hırsı yüzünden, bu ülke yeniden bir seçim kararı almak zorunda kaldı. Üç yaşındaki bir bebek terörist olabilir mi? Vicdanlar bile ağladı buna. Cenazelerimizi buzdolaplarında saklamak durumunda kaldık… Ölümleri ayrıştırarak bu ülkeye barışı getiremeyiz. Bu ülkenin özgürlüğe, kardeşliğe, barışa ihtiyacı var. Kürtleri HDP’nin temsil etmediğini söyledi. Diyarbakır’da AKP’nin 1 milletvekili var. Hakkari’de 3 sıfır yaptık. Iğdır’da 2 sıfır yaptık. Diğer illerde o aldığınız birer milletvekilini de Kasım’da geri alacağız. İstediğiniz kadar seçimleri tekrarlayın, sandıkların yerini değiştirin, istediğiniz sonucu alamayacaksınız' diye konuştu.

 

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü