Davutoğlu: Emri ben verdim!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, savcı Mehmet Selim Kiraz’ın cenaze töreni sonrasında Eyüp Kaymakamlığı’nda basının karşısına geçerek Çağlayan Adliyesi’nde gerçekleşen rehine eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Davutoğlu: Emri ben verdim!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Muhalefeti ‘şer ittifakı’ ilan etti

Savcının ve iki eylemcinin öldürüldüğü polis operasyonuna yönelik olarak muhalefetten gelen eleştiriler ve yargısız infaz iddiaları karşısında Davutoğlu, bütün muhalifleri tehdit eden bir dille, AKP karşıtı bir şer ittifakı kurulduğunu öne sürdü.

Davutoğlu 2013’teki Reyhanlı Katliamı’ndan başlayıp, “provokasyon” diye andığı Gezi eylemlerine kadar ve bugün AKP Kartal binasında gerçekleşen silahlı eyleme ve muhalefet TBMM’deki partilerinin eleştirilerine her şeyi birbirine bağlayarak AKP karşıtı bir şer ittifakı kurulduğunu savundu.

Davutoğlu, bu eylemin AKP dışında bütün kesimlerin karşı çıktığı “İç Güvenlik Yasası”nı haklı çıkardığını öne sürerek, seçim sürecinde izinsiz hiçbir eyleme bir dakika bile müsamaha göstermeyeceklerini söyledi.

Davutoğlu’nun bu tehdidi Anayasa’ya da aykırı. Çünkü herkesin “daha önce izin almadan toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlemesi” Anayasal bir hak.

Anayasanın 34. maddesi “Herkes önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir” diyor.

‘Talimatı ben verdim’

Çağlayan Adliyesi’nde yaşananları hükümetin hoşuna gitmeyen biçimde haberleştiren basını ve konuyla ilgili tweet atan gazetecileri de hedef alan Davutoğlu, “akreditasyon” adı altında cenaze töreninde çok sayıda basın kuruluşuna konan engellemeyi savundu ve “Akreditasyon talimatını ben verdim” ifadesini kullandı.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü