Davutoğlu: Küçük çocuk, dedesi yaşında bir kişiye hakaret ediyor ve yanı başındaki büyükleri gülerek izliyor; bu mu bizim ahlakımız?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, törenin sonunda küçük bir çocuğu sahneye çağırdı ve mikrofonu çocuğa verdi. Çocuk, Kemal Kılıçdaroğlu'na 'Hain' dedi. Sosyal medyada ise çocukların siyasete karıştırıldığına dair tepki yağdı.
Davutoğlu: Küçük çocuk, dedesi yaşında bir kişiye hakaret ediyor ve yanı başındaki büyükleri gülerek izliyor; bu mu bizim ahlakımız?
2022-01-31 01:37:04   Güncelleme: 2022-03-20 17:40:30    

Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada 'Küçük çocuk, dedesi yaşında bir kişiye hakaret ediyor ve yanı başındaki büyükleri gülerek izliyor; bu mu bizim ahlakımız?' ifadesine yer verdi.

ABDURRAHMAN DİLİPAK: ÇOCUĞA DA YAZIK ETTİ, AK PARTİ'YE DE

Dilipak yaptığı açıklamada 'Bu çocuk mizansenini kim hazırladı ise, o çocuğu oraya kim getirdi ise, bu çocuğa da yazık etti, AK Parti'ye de' ifadesine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU UYARDI: ÇOCUK PEDOGOJİSİNE UYUN

Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ‘hain’ diyen çocuk için parti örgütünü uyardı. Parti örgütlerine çocuk pedagojisine uyulması yönünde çağrı yapan Kılıçdaroğlu, 'Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!' dedi.

Lütfen küçük çocuğumuzla ilgili haberi paylaşmayın, kötü söz söylemeyin. O daha çok küçük. Ayrıca tüm örgütlerimizden istirhamımdır, duygularımıza yenilmeden, çocuk pedagojisi ne diyorsa ona uyun!

'KOLTUĞUNU KORUMAK İÇİN ÇOCUKLARI KULLANDI'

Söz konusu çocuğun sözlerinin paylaşıldığı CHP’ye ait resmi hesaptan, 'Çocukları kirli siyasetinize alet etmeyin, onları bölmeyin, Türkiye’nin evlatlarını artık rahat bırakın. Kınıyoruz!' denildi.

CHP Grup Başkanvekili engin Özkoç ise videoyu ‘korkunç’ olarak yorumlarken Erdoğan’a, çocuğu kullandığı için tepki gösterdi. Özkoç açıklamasında, 'Erdoğan koltuğunu korumak için çocukları bile kullanmaya başladı. Korkunç bir video. Çocuklara kıyma Recep Tayyip Erdoğan!' ifadelerine yer verdi.

'DEVLETİ YÖNETENLER GÜLÜYOR'

Çocuğun bu şekilde konuşturulmasının ardından bir tepki de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan geldi. Olayı kınayan İmamoğlu, çocuğun hain demesine gülen Erdoğan ve bakanlara da tepki gösterdi.

İmamoğlu, 'Siyasette etik ve ahlak ne yazık ki iyice terk edildi. Devleti yönetenler, masum bir çocuğa söyletilmiş ‘hain’ ifadesine gülüyor. Trabzon’un iyi kalpli tüm insanları bu kötü duygulardan uzak duracaktır. Bir Trabzonlu olarak memleketimde bu şovun yapılmasını kınıyorum' dedi.

'NEFRET DİLİNİ O KADAR SIRADANLAŞTIRDILAR Kİ...'

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, olaya tepki gösterdi.

Yeneroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 'Nefret dilini o kadar sıradanlaştırdılar ki 10 yaşındaki çocuğa dedesi yaşında olan bir insan için 'bay Kemal' ve 'hain' dedirtmekten haz alıyorlar. Utanıp yerin dibine girmeleri  gerekirken bir de gülüyorlar...' ifadelerine yer verdi. 

'KİNDAR NESİL' VURGUSU

Sunucu ve TV programcısı Metin Uca da, olaya tepki gösterdi.

Metin Uca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, 'Kindar nesil' vurgusu yaparak, şu ifadeleri kullandı:

'Bir oyuncakla kandırılmış, o zavallı umarsız çocukla ilgili ne görüntü kullanacağım, ne bir şey söyleyeceğim sadece 'kindar nesil' oluşturma çabalarının kimler tarafından ne seviyede gerçekleştirildiğini bir kez daha görmemizi sağladıkları için asla aklımdan silmeyeceğim.'