Davutoğlu: Sinan Ateş cinayetinin üzerinden bir hafta geçti neredeyse, Cumhurbaşkanı’ndan tek bir kelime yok. Bahçeli’nin ne diyeceğini merak ediyor

Davutoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah'ın konuğu oldu.
Davutoğlu: Sinan Ateş cinayetinin üzerinden bir hafta geçti neredeyse, Cumhurbaşkanı’ndan tek bir kelime yok.  Bahçeli’nin ne diyeceğini merak ediyor
2023-01-06 15:08:52   Güncelleme: 2023-01-06 15:08:52    

Davutoğlu, şunları söyledi: 

İktidar çetelerle, mafyatik yapılarla iktidarını sürdürmek istiyor, biz demokratik hukuk devletini inşa edeceğiz. Bir hafta geçti. Değişik rivayetler dolaşıyor. Bu cinayetin üstünün örtülmesi, birilerinin yurt dışına gitmesi dahi birtakım şeyler konuşuluyor. Önemli olan o aldatılmış bir genci yakalamak değil. Önemli olan onu oraya kim götürdü. MHP milletvekili bu işin içinde mi, MHP Genel Başkan Yardımcısı içinde mi? Altılı Masa’da hepsini konuştuk

Mafya birbirini infaz ediyor. Niye burada öldürüyorlar? Türkiye’de bu yapılarla ilişkide olan ve yönetimle de mutlaka ilişkili insanlar var. Sezgin Baran Korkmaz kara para aklayıcısı. Kimle resmi var İçişleri Bakanı ve Sayın Erdoğan’ın resmi var. Öyle bir ülke ki cumhurbaşkanının yanında kara para aklayıcısı… Şu anki bu suçlara bulaşanların çoğunun AK Parti’den, MHP’den yetkililerle resimleri var.  Selçuk Özdağ’ın faili yakalandı. Hakim salıverdi, Ülkü Ocakları’nda üst düzey göreve geldi.

Mafya birbirini infaz ediyor. Niye burada öldürüyorlar? Türkiye’de bu yapılarla ilişkide olan ve yönetimle de mutlaka ilişkili insanlar var. Sezgin Baran Korkmaz kara para aklayıcısı. Kimle resmi var İçişleri Bakanı ve Sayın Erdoğan’ın resmi var. Öyle bir ülke ki cumhurbaşkanının yanında kara para aklayıcısı… Şu anki bu suçlara bulaşanların çoğunun AK Parti’den, MHP’den yetkililerle resimleri var.

Selçuk Özdağ’ın faili yakalandı. Hakim salıverdi, Ülkü Ocakları’nda üst düzey göreve geldi. Öldürebilirlerdi Selçuk Özdağ’ı. Birileri diyor ki faile bir şey olmadı, demek ki beni de koruyacaklar. Hatta ödüllendiriliyor.

AYM'nin HDP kararı

Biz daha önce AK Partinin kapatılma davası sebebiyle siyasete girdim. Bu davalarda en önemli şey tarafın kim olduğu değil. Aynı usullerin her davada geçerli olması. Ben ilkesel olarak parti kapatılmasına hep karşı çıktım bir faydası da yok. Devlet kuran parti kapatıldı 12 Eylül'de. Dün alınan karar da hukuk tekniği açısından doğru değil. Siyasi mücadele siyasi alanda yapılır.

Başörtü açıklaması

Başörtü sorununu da konuştuk. Herkesin tutumu belli, buna hukuki teminat verilmeli ama iktidar onu istismar aracı haline dönüştürdü ki psikolojik etkisi, süreç etkisinden daha ağır taşımaya başladı.

Sayın Kılıçdaroğlu'nun açıklaması kendi inisiyatifiydi. Bizim hoşumuza gitti. Cemevleriyle ilgili inisiyatif doğru bir inisiyatif sonuçları iyi olmadı, yeterli değil.