Davutoğlu solculardan dayak yedi iddiasını okul arkadaşı yalanladı!

Davutoğlu'nun okul arkadaşı Fatih Aydın, Davutoğlu'na hitaben sosyal medya hesabında yazdığı mektupta, 'Korunmak için bir solcudan yardım isterken, 'solcularca dövüldüğünüzü' unutmanızı yadırgadım' dedi.
Davutoğlu solculardan dayak yedi iddiasını okul arkadaşı yalanladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Star Gazetesi yazarı Adnan Zentürk, geçen Cumartesi günü köşesinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun lisede Mehmet Akif'in Çanakkale şiirini okuduğu için solcu öğrenciler tarafından dövüldüğünü yazmıştı. Zentürk'ün yazısı, Başbakan tarafından yalanlanmadı ancak Davutoğlu'nun o dönem okul arkadaşı olan Fatih Aydın iddiaya cevap verdi.

 

'KORUNMAK İÇİN SOLCULARDAN YARDIM İSTEDİN'

Facebook hesabından Davutoğlu'na mektup yazan Aydın, Zentürk'ün yazısında geçen iddiayı yalanlayarak "Sizin de çok iyi bildiğiniz, ama unuttuğunuz gibi Çanakkale’de şiir okuduğu için ne geçmişte ne de günümüzde dövülen bir öğrenci olmamıştır. Böylesi bir olay yaşanmamıştır" ifadelerini kullandı.

Üç yıl önce Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde İstanbul Erkek Lisesi'ndeki aşure gününe katılmak için korumaları aracılığıyla kendinden yardım istediğini belirten Aydın, "Aşure gününde korunmanızı gerektiren bir durum da yoktu. Hangi İEL’li kardeşiniz ya da ağabeyiniz size kötülük yapabilirdi ki? Ayrıca korunmak için bir solcudan yardım isterken “solcularca dövüldüğünüzü” unutmuş olmanızı da yadırgadım" dedi.

Mektubunun sonunda Davutoğlu'nun yazıyı görmesini dileyen Aydın'ın ifadeleri şöyle:

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi İstanbul Erkek Lisesi zengin-yoksul, şehirli taşralı ayrımı olmaksızın bir sınavı başaran halk çocuklarının okuludur.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi İstanbul Erkek Lisesi Çanakkale ve Sakarya savaşlarında iki onluk yaşlardaki öğrencilerini yitirmiş bir okuldur.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi okulun sarı ve siyah renkleri emperyalizme karşı verilen bağımsızlık savaşlarıyla ve bu savaşlarda şehit düşen iki onluk yaşlardaki İEL’li ağabeylerimizle ilgilidir.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi politik tercihlerinden bağımsız olarak tüm İEL’liler Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarına sahip çıkarlar, emperyalizme karşı dik dururlar, bağımsızlık uğruna ağabeyleri gibi çekinmeksizin canlarını verirler.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi 12 Mart 71 ve 12 Eylül 80 darbelerinde de İEL mezunlarının büyük bir bölümü emperyalizme karşı dik duruşlarını korumuşlar ve bir bölümü de ağır bedeller ödemişlerdir. Bir bölümü de canlarıyla bedel ödemişlerdir, tıpkı Çanakkale’de ve Sakarya’da canlarıyla bedel ödemiş ağabeyleri gibi.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz, ama unuttuğunuz gibi İEL’nin solcuları da her yıl Çanakkale’de soğuğa, yağmura, sele, fırtınaya aldırış etmeksizin Anma Törenlerinde yer almışlar, yer almayı görev saymışlardır.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz, ama unuttuğunuz gibi Çanakkale’de şiir okuduğu için ne geçmişte ne de günümüzde dövülen bir öğrenci olmamıştır. Böylesi bir olay yaşanmamıştır.

Tüm bunları yazarken doğruları söylemenin bir vicdan rahatlığını hissediyorum. Bilmem hatırlar mısınız, daha üç yıl öncesi Dışişleri Bakanı iken Aşure’ye katılmıştınız. Aşureden 1-2 gün önce Koruma Müdürü’nüz beni aramış “Bakanımız Aşure gününe katılacak, çok kalabalık olacakmış, koruma önlemleri için sizinle bir gün önceden buluşup okulda keşif yapabilir miyiz? , bakanımız özellikle sizinle irtibat kurmamızı istedi de…”
Benim gibi sol kökenli bir ağabeyinize güvenmiş olmanızdan mutluluk duymuş ve Koruma Müdürünüz ile en iyi şekilde korunmanız için elimden geldiğince yardımcı olmuştum.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi Aşure gününde korunmanızı gerektiren bir durum da yoktu. Hangi İEL’li kardeşiniz ya da ağabeyiniz size kötülük yapabilirdi ki? Ayrıca korunmak için bir solcudan yardım isterken “solcularca dövüldüğünüzü” unutmuş olmanızı da yadırgadım.

-Sizin de çok iyi bildiğiniz gibi İEL’li kardeşleriniz ve ağabeyleriniz ülkemizde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen hala emperyalizme karşı dik duruşlarını sürdürüyorlar, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı ruhunu hala yaşatıyorlar, Çanakkale Anmalarında şiir okuyan öğrencileri ve mezunları hala alkışlıyorlar…

Sanırım sosyal medyayı izlemekle görevli bir bölümünüz vardır ve umarım ki bu bölüm tarafından bu mektup size iletilir, umarım iletilir…