Davutoğlu: Suriyelilere 10 milyar harcadık!

Başbakan Ahmet Davutoğlu: ''Kamplarda yaşayan mültecilere şimdiye kadar 10 milyar dolar harcadık''
Davutoğlu: Suriyelilere 10 milyar harcadık!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiltere'de düzenlenen Suriye'nin Donörleri Konferansı'nda gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. DHA'nın haberine göre, Davutoğlu yaptığı konuşmada, konferansta ne karar alınırsa alınsın Türkiye`nin Suriye mültecilere insani yardımı devam edeceklerini ve savaştan kaçarak Türkiye sınırına gelen hiçbir mülteciyi geri çevirmeyeceklerini kaydetti. Başbakan Davutoğlu, “kamplarda yaşayan mültecilere şimdiye kadar 10 milyar dolar harcadık” dedi.

Konferansın zamanlamasından dolayı konferansın en sahiplerine teşekkür eden Davutoğlu şöyle konuştu:

“Bugün başarısız olursak, sadece Suriye için değil, insanlık için de başarısız oluruz.

Dün Ankara`da bir hastaneyi ziyaret ettim. Hava saldırılarında 3 çocuk vücutları, yüzleri yanmış. Aynı odada terör saldırısında yaralanan bir Türk çocuk vardı. Bunlar aynı nesilin çocukları. Baba ve de olarak çok kötü hissettim. Bu çocuklar için ne yapacağız. Türkiye 2.5 milyon Suriyeli mülteciyi misafir ediyor. Türkiye`de Suriyeli olmayan hiçbir kent yok. Kamplarda yaşayan mültecilere şimdiye kadar 10 milyar dolar harcadık.

Türk ulusundan gurur duyuyorum. Bugüne kadar Suriyelilere karşı hiçbir karşıt gösteri olmadı.

Bakanlar Kurulu`nda Suriyelilerin Türkiye`de çalışmalarına izin verdik. Onlar bizim vatandaşımız değil ancak arkadaşımız, kardeşimiz. Bugünkü konferans ne olursa osun Türkiye yardıma devam edecektir. Bu politikaya devam edeceğiz. Hiçbir Suriyeli yardımsız kalmayacak.

İki prensip var: Birinci Suriye`de insani yardıma devam etmek. Suriye`dekiler
hiçbir şeye sahip değil En azından Türkiye`deki mültecilerin kalacak yerleri var.

Cenevre konferansı başarısız oldu. Çünkü hala hava saldrıları devam ediyor. Birbirimize dürüst olmak zorundayız birbrimize. IŞİD ve Esad olmak üzere iki düşmanımız var. Savaş suçlarına karşı omuz omuza olmalıyız savaş suçuna. Ben buradan kalbinize sesleniyorum. 10 bin mülteci Kilis’te. Nasıl bunları Suriye`ye geri götüreceksiniz.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü