Davutoğlu: Türk'e her şey yapılabilir, şantaj yapılamaz!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TÜSİAD'ın Yüksek İdare Kurulu toplantısında konuştu.
Davutoğlu: Türk'e her şey yapılabilir, şantaj yapılamaz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

TÜSİAD'ın Yüksek İdare Kurulu toplantısında konuşan Ahmet Davutoğlu, şu ifadelere yer verdi:

''Vizyon üretebilen ülkeler bu dönemlerde yükselişe geçiyor. Türkiye küresel ekonominin daraldığı bir dönemde yüksek bir performans sergiliyor. Demokrasimiz her türlü derdin devasıdır.

Vesayete karşı omuz omuza durmak zorundayız.Her türlü vatandaşımızın sesine kulak vereceğiz. Kimse kutuplaştırıcı bir siyaseti önümüze koymasın. Kim demokrasimizi vesayet altına almak istiyorsa ona karşı omuz omuza verelim. Bizi gerekitğinde eleştireceksiniz bundan daha doğal bir şey yok.

Sivil toplum olarak bütün kuruluşlarımızın hak ve hürriyeti teminat altındadır. Sivil toplum örgütleri demokrasimize sahip çıkmalıdır. 64. Hükümet bir reform hükümetidir.

"ASGARİ ÜCRET 1300 LİRA OLACAK"

Demokrasimize hiçbir şekilde tehdit altına sokmayacak şekilde kurumsallaştırmak istiyoruz. Reform tarih gibi bir zorunluluktur, reform ihmal edilemez. Önümüzdeki hafta 3-6 ay ve 1 yıllık takvimleri açıklayacağız. Seçim vaatlerimizi tek tek yerine getireceğiz. Asgari ücret 1300 lira olacak. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Bir Başbakan Yardımcımızı reformlar ve yatırım ortamının iyileştirmesi için görevlendirdik. Kamu maliyesi için ciddi bir reform çalışması yürütüyoruz.

"EN GEÇ EKİMDE VİZESİZ AVRUPA"

Avrupa Kıtası'nın bir parçası olduğumuzu son Avrupa Birliği Zirvesi ortaya koydu. Türkiye-AB ilişkileri ilk defa yapısal bir zemin kazandı. Avrupa'ya vize muafiyeti en geç ekim ayında devreye girecek. Mülteciler sorunu olmamış olsaydı da vize muafiyeti en geç 2017'de devreye girecekti. Vize muafiyetinin mülteciler bağlamında ele alınması doğru değil. Türkiye-AB ilişkileri yepyeni bir ufka doğru ilerliyor.

"SORUN RUSYA'NIN ASKERİ VARLIĞINDAN KAYNAKLANDI"

Rusya ile yaşanan süreç Türkiye ile Rusya arasındaki doğrudan bir meseleden kaynaklanmıyor.  Sorun Rusya'nın askeri varlığından kaynaklandı. Rusya ile ilişkimiz ne kadar önemli ise sınır güvenliğimizi korumak da o kadar önemlidir. Angajman kuralımızı tüm komşu ülkelerle olduğu gibi Rusya ile de paylaştık. Silahlı kuvvetlerimiz üzerine düşen görevi yaptı. Ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda gereğini yaparız.

"TÜRK'E HER ŞEY YAPILABİLİR AMA ŞANTAJ YAPILAMAZ"

İş dünyamız üzerinden Rusya'daki komşularımıza sesleniyorm; geliniz bu konuları masada konuşalım. Bu tür yaptırımlardan kim zarar görürse telafi edilecek tedbirlerimiz mevcut. Bir ülkeyi cezalandırmak için o ülkenin iş adamlarını cezalandırmak uluslararası normlara sığmaz. "Bize her şey söylenebilir ama ulusal güvenliğimizi korumak adına adım atmamıza da kimse engel olamaz.''

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü