Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi başladı!

Hükümet kurma sürecinde, AKP ile CHP heyetlerinin görüşmelerinin ardından Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi başladı.
Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu görüşmesi başladı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seçimden 63 gün sonra, Başbakanlık Konutu'nda bir araya geldi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile  Haluk Koç'un da katılacağı görüşmede, AKP-CHP koalisyonunun kurulup kurulmayacağının  netleşmesi bekleniyor.

AKP ve CHP heyetleri arasında görüşmeler 3 Ağustos'ta sona erdi.

Yapılan görüşmelerin ardından heyetler,  Ahmet Davutoğlu ile  Kemal Kılıçdaroğlu'na rapor sundu.
 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 6 Ağustos'ta,  AKP heyetini kabul etti. Yapılan görüşme sonrası açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağı görüşmeye ilişkin, "Bu nihai bir görüşme olarak değerlendirilemez. Nihayetinde ondan sonrasının da nasıl işleyeceği de o gün iki genel başkanın beraber çizeceği bir çerçevede olacaktır. Yani o görüşmenin de misyonu, 'tamam mı, devam mı' şeklinde bizim adını koyacağımız bir görüşme değildir" dedi. Görüşmede, kapsamlı bir sunum yapan heyet, Davutoğlu'na rapor da sundu.

Konuşmalarında, "Yüksek profilli bir hükümet kurulması" gerekliliğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin önünde, dış politika, ekonomi, eğitim, darbe hukuku ve Kürt sorununun bulunduğunu, yeni bir anayasanın yapılması gerektiğini belirtti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, "yarınki görüşmelerden olumlu bir şeylerin çıkması" dileğinde bulunurken. şunları söyledi.

"Yarın siyasi irade konuşacak. Görüşmelerde bir problem yok, CHP böyle bir koalisyona var. Başbakan da böyle bir koalisyonu istiyor. Türkiye'nin durumu ortada, çatışma, terör, ekonominin durumu, her şey ortada. Dolayısıyla geniş tabanlı bir koalisyon hükümetinin, Türkiye için yararlı olacağını düşünenlerdenim. İki büyük partinin her konuda anlaşması gerekmiyor, zaten mümkün değil, doğru da olmaz. Ama Türkiye'nin temel sorunlarını çözme konusunda anlaşabilirler, bu konuda bir engel yok. Bu beklentilerle CHP, ön görüşmeleri sürdürdü. Başlıkların hepsinde anlaşma yapılmadı ama birbirlerini keşfederken partiler, önemli işleri birlikte yapabilecekleri konusunda bir sıkıntı çıkmadı.

Bu koalisyon olmaz diye toplumda bir beklenti var. Ben her şeye rağmen aklı selimin öne çıkabileceğini, bir koalisyonun kurulma ihtimalinin mevcut olduğunu düşünenlerdenim" ifadesini kullandı.