Davutoğlu: YPG, PKK'nın bir parçasıdır!

Başbakan Davutoğlu ABD Başkan Yardımcısı Biden ile ortak basın toplantısı düzenliyor.
Davutoğlu: YPG, PKK'nın bir parçasıdır!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Başbakan Davutoğlu ve Joe Biden görüşme sonrası açıklama yaptı. Davutoğlu, ''YPG, PKK'nın bir parçasıdır ve PKK'dan açık bir destek almaktadır'' dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'TÜRKİYE-ABD  İLİŞKİLERİ, SOĞUK SAVAŞ DÖNEMİNDE DE SONRASINDA DA HEP ÇOK ÖZEL BİR İLİŞKİDİR'

Türkiye-ABD ilişkileri, Soğuk Savaş döneminde de sonrasında da hep çok özel, çok farklı ve tam bir ortak stratejik vizyona dayalı yapılandırılmış bir ilişkidir.

'BIDEN'IN ZİYARETİ KRİTİK BİR AŞAMADA GERÇEKLEŞİYOR'

Sayın Biden'ın ziyareti çok kritik bir aşamada, özellikle Suriye ve Irak'ta çok önemli olayların yaşandığı, Ukrayna'da hepimizi kaygılandıran gelişmelerin yaşandığı bir dönemde gerçekleşiyor.

'TÜRKİYE İLE ABD'NİN BU DEĞİŞİKLİKLERE ORTAK BİR PERSPEKTİFTEN BAKMASI BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR'

'BİZ, DAEŞ, PKK, DHKP-C, NUSRA GİBİ TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA BİR FARK GÖRMEDİK'

Bugünkü görüşmelerimizde de teröre karşı ortak bir tavır almak konusunda aynı yaklaşımı benimsediğimizi bir kez daha teyit ettik. Türkiye için terör hangi etnik ve kültürel temele dayanmış olursa olsun, hangi ülkeyi hedef almış olursa olsun, hangi gerekçeyle tırmandırılmış olursa olsun insanlık suçudur. Biz, DAEŞ, PKK, DHKP-C, Nusra gibi terör örgütleri arasında bir fark görmedik, görmüyoruz. Bu çerçevede de ABD ile bütün bu terör örgütlerine karşı birlikte davranma konusunda önemli bir hassasiyetimiz var. Bu çerçevede görüşlerimizin ortak bir temele dayandığını görmekten de memnuniyet duyuyoruz.