Davutoğlu'ndan MB Başkanı Hafize Gaye Erkan açıklaması: Akraba kayırmacılığı, virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türü

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan hakkındaki iddialara ilişkin olarak; 'Nepotizm yani akraba kayırmacılığı, yıllardır dikkati çekmeye çalıştığımız virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türüdür! Merkez Bankası Başkanının çerçevesindeki aile müdahalesi iddiaları ile ilgili temel iki soru şudur: Yurtdışında görev yaparken akla bile getirilemeyen aile irtibatları, Türkiye söz konusu olduğunda nasıl sıradan bir olay gibi algılanmaktadır? Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir' açıklamasını yaptı.
Davutoğlu'ndan MB Başkanı Hafize Gaye Erkan açıklaması: Akraba kayırmacılığı, virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türü
2024-01-19 20:47:24   Güncelleme: 2024-01-19 20:47:24    

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt’un, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e verdiği şikayet dilekçesi ile ilgili açıklama yaptı.

Davutoğlu'nun sosyal medya hesabında yaptığı değerlendirme şöyle:

'Nepotizm yani akraba kayırmacılığı, yıllardır dikkati çekmeye çalıştığımız virüs gibi yayılan bir yolsuzluk türüdür! Merkez Bankası Başkanının çerçevesindeki aile müdahalesi iddiaları ile ilgili temel iki soru şudur: Yurtdışında görev yaparken akla bile getirilemeyen aile irtibatları, Türkiye söz konusu olduğunda nasıl sıradan bir olay gibi algılanmaktadır? Neden bir siyasi ya da bürokrat herhangi bir göreve geldiğinde bütün ailesi bir imtiyaz alanı oluşturabilmektedir? Çünkü bu yolsuzluk virüsü, yukardan aşağıya yayılır. Tepede bir aile düzeni kurulduğunda bütün kurumların yöneticileri bunu doğal hak görür ve bu bir iklim oluşturur. Kapsamlı bir siyasi ahlak yasası çıkarılmadan ve istisnasız bir şekilde herkese uygulanmadan bu hastalığın önüne geçilemez.'