DEM PARTİ ÇAĞRI YAPMIŞTI: DİYARBAKIR’DA EYLEM VE ETKİNLİKLER İLE BU AMAÇLA KENTE YAPILACAK GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI

Diyarbakır Valiliği, kent genelinde 4 gün süreyle eylem ve etkinliklerin yasaklandığını, eylem ve etkinlikler için il dışından gelen veya diğer illere geçeceği anlaşılan şahıs ve araçlara izin verilmeyeceğini bildirdi.
DEM Parti çağrı yapmıştı: Diyarbakır’da eylem ve etkinlikler ile bu amaçla kente yapılacak giriş çıkışlar yasaklandı
2024-06-03 16:53:52   Güncelleme: 2024-06-03 16:53:52    

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti )Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, partisinin Hakkari’de yaşanan gelişmelere ilişkin MYK kararlarını açıkladı. DEM Parti, Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış'ın görevden alınıp yerine kayyım atanmasına karşı nöbet eylemlerine başlıyor.

Diyarbakır Valiliği söz konusu eylemlerle ilgili kente yasak getirdi. 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Bahse konu eylem ve etkinliklerin ilimizde de yapılabileceği değerlendirildiğinde, kamu düzeni ve güvenliği bozulabileceğinden, can ve mal güvenliğinin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin ve kamu esenliğinin sağlanması güçleşeceğinden, Hakkari Belediye Başkanının görevden uzaklaştırılması ile ilgili konular veya bu konu bahane gösterilerek yapılabilecek benzer nitelikte eylem ve etkinliklerle ilgili olarak, açık alanlarda bahse konu olaylara ilişkin yapılmak istenen toplanma, yürüyüş, nöbet, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, miting, stant açma, çadır kurma, bildiri ve broşür dağıtma, afiş ve pankart asma gibi her türlü eylem ile bu eyleme katılmak amacıyla geldiği veya ilimiz sınırlarını kullanarak diğer illere geçeceği anlaşılan şahıs ve araçların diğer illerden ilimiz sınırına girişleri, dış ilçelerimiz açısından ise bu eyleme katılmak amacıyla çıkışları ve/veya il merkezimize girişleri, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17. ve 19. maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince (jandarma bölgesi dahil) il ve ilçe mülki sınırımız içerisinde bugün saat 14.15'ten 7 Haziran saat 14.14'e kadar yasaklanmıştır.'​​​​​​​

Vehaber Menu