DEM Parti'ye yönelik sözleri tepki toplayan Burcu Köksal'dan yeni açıklama

DEM Parti hakkındaki ayrımcı sözleri tartışma yaratan CHP'li Burcu Köksal basın toplantısı düzenledi. Köksal, ayrımcı ifadelerine ilişkin yaptığı açıklamada ' Hiç kimse cümlelerimi kesip, biçip, cımbızlayıp, başka anlamlar çıkarmasın.' dedi.
DEM Parti'ye yönelik sözleri tepki toplayan Burcu Köksal'dan yeni açıklama
2024-03-08 19:13:06   Güncelleme: 2024-03-08 19:13:06    

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, DEM Parti ile ilgili ayrımcı ifadeler kullandığı açıklamasının ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

'Hiç kimse cümlelerimi cımbızlayıp yeni anlamlar çıkarmasın'

6 Mart'ta kürsüden sarf ettiği sözleri bir kez daha yineleyen Köksal, şunları söyledi:

'Sahte iddialar ve belgeler üretmekten çekinmeyen AKP, bu kez de Afyonkarahisar'da bizimle ilgili 'terörle işbirliği yapıyor, PKK'lılara iş verecekler' propagandası yapmaya başlamıştır. Kurtuluş Savaşı'nın kazanıldığı, vatansever memleketinde yalanlardan oluşan bu söylemle, prim kazanmaya çalışanlara toplu olarak cevap verdim.

Seçim süreci boyunca söylediğim gibi AKP'nin yalanlarına, iftiralarına, montaj videolarına karşı söylemim nettir. Belediye başkanı olduğumda, belediyeyi DEM ve HÜDA PAR ile yönetmeyeceğim. Afyonkarahisar ittifakında DEM ve HÜDA PAR yoktur. Hiç kimse cümlelerimi kesip, biçip, cımbızlayıp, başka anlamlar çıkarmasın. Tavrım nettir. Belediye başkanı olduğumda, belediyenin kapısı, etnik kökeni, görüşü ne olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti'ne vatanbaşlık bağıyla bağlı olan, bu ülkeyi seven ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan herkese açık olacaktır.

'Bütün vatandaşlarımız Afyonkarahisar'da eşit hizmeti alacaklardır. Bu konuda bir ayrımcılık hem insani değildir hem de parti kültürümüze aykırıdır. Genel Başkanımızın da söylediği gibi elbette biz Afyonkarahisar'ı tüm Afyonkarahisarlılarla birlite yöneteceğiz. 'Genel Başkan ile karşı karşıya geldi' gibi iftiraları kabul etmiyoruz.

Ben bu partinin bir evladıyım. Grupbaşkanvekili ve Afyonkarahisar Belediye Başkan adayıyım. Türkiye ittifakını kararlılıkla büyüteceğimizi tekrar belirtmek isterim. Belediye sayımızı artıracağız. Hiç şüphem yok ki 31 Mart'ta Afyonkarahisar'da da biz kazanacağız. Ben 31 Mart'ta tüm Afyonkarahisarlı hemşehrilerime kendimi emanet ediyorum.'

Ne olmuştu?

Burcu Köksal, Afyon'da partinin genel başkanı Özgür Özel'in de katıldığı bir mitingdeki konuşmasında, 'Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak' demişti.

Özgür Özel, Köksal'ın sözleri için 'sürçülisan' derken Köksal sözlerinin arkasında durmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Köksal için 'Ya kendine başka iş bulacak ya da başka parti' diye konuşmuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kütahya'da düzenlenen mitingde CHP'li belediyelerin, vatandaşların dini inançları, doğum yerleri, ırkları ya da siyasi görüşleri ne olursa olsun, tüm bireylere eşit ve adil belediye hizmetleri sunma taahhüdünde bulunacaklarını duyurdu. Özel, bu taahhüdün Cuma günü kamuoyu ile paylaşılacağını ve CHP'li belediye başkanlarına gönderileceğini ifade etti. Bu taahhütlerle birlikte, CHP'li belediyelerin, toplumun tüm kesimlerine ayrım gözetmeksizin hizmet edeceklerini belirten Özel, 'Onlara inanıyoruz, güveniyoruz' dedi.