DEMİRTAŞ: 550 VEKİL İÇİN DOKUNULMAZLIĞA EVET DERİZ!

DP Eş Genel Başkanı Demirtaş, fezlekeler ile ilgili açıklama yaptı.
Demirtaş: 550 vekil için dokunulmazlığa evet deriz!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

DTK, HDP, DBP ve HDK eşbaşkanları ortak açıklama yaptı. Toplantıda konuşan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ''550 vekilin dokunmazlığını kaldırılırsa biz de HDP olarak evet oyu veririz. Fezleke gitme prosedürü zaten budur. Bugüne kadar ki bütün fezlekeler bu şekilde Meclis’e gitti. Adalet Bakanlığı, Başbakanlık oradan da Parlamentoya gider. İlk defa fezleke parlamentoya gitmiş değil. Yüzlerce fezlekemiz aynı prosedür işletilerek Meclise gitmiş durumda.

Ama ne hikmetse özellikle AKP grubu bu fezlekeleri biraz daha öne çıkarmak istiyor. Yoksa AKP’lilerin fezlekesi de aynı yöntemle Meclise geliyor. Parlamentoda karma komisyon kurulursa, komisyona sevk edilirse ancak ilk defa olağanüstü bir duruma geçilmiş olacak. Yapılır mı, yapılmaz mı? Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Doğrusu dokunulmazlıkların kaldırılmasını HDP vekilleri açısından arzu etmeyiz. Bu sadece bizim için değil. Kişisel bir kaygımız ya da korkumuz olduğu için değil. Ama Türkiye’nin zaten barış arayışı, demokrasi, özgürlük arayışı var. Bütün bu arayışlara çok büyük bir darbe vurulmuş olacak.'' ifadelerine yer verdi.