Demirtaş'tan Erdoğan'a Van tepkisi: Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz

Tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van Büyükşehir Belediyesi'nde Abdullah Zeydan'ın yüzde 55 oy almasına rağmen belediye mazbatasının AKP'li adaya verilmesine ilişkin, cezaevinden mesaj gönderdi.
Demirtaş'tan Erdoğan'a Van tepkisi: Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz
2024-04-02 21:16:01   Güncelleme: 2024-04-02 21:16:01    

Demirtaş mesajında, yakın zamandaki açıklamasıyla Kürt sorununun çözümünde birinci muhatap olarak gösterdiği Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek, 'Seçim gecesi halkın iradesine saygı duyacağınızı ve mesajı aldığınızı belirtmiştiniz. Van'da yaşananlar sizin bu mesajlarınızla uyumlu değil maalesef. Halkın iradesine saygı duymak bu şekilde olmaz. Bu gidişata daha en başından dur demenizi bekliyoruz' ifadesini kullandı. Barış ve diyalog çağrısı yapan Demirtaş, tüm siyasi partilere de seslenerek, 'Van halkı başta olmak üzere tüm halkımızı, demokrasi yanlısı tüm güçleri, siyasi partileri bu hukuksuzluğa karşı durmaya çağırıyoruz' dedi. 

AKP iktidarı Van Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55 oyla kazanan DEM Parti’li Abdullah Zeydan’ın seçilme hakkını yargı yoluyla elinden aldı. Zeydan’ın alması gereken mazbatanın 130 bin oy fark attığı AKP’li rakibi Abdullahat Arvas’a verilmesi YSK tarafından kararlaştırıldı.

Eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş , Edirne Cezaevi'nde bir dönem birlikte kaldığı Abdullah Zeydan hakkındaki kararın ardından cezaevinden mesaj gönderdi. Mesajında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Demirtaş, Erdoğan'a 31 Mart seçimlerinden sonra yaptığı konuşmayı hatırlattı.