Denizbank emeklileri böyle dolandırıyor

Denizbank'ın taksitlendirilen borçlarda emeklilerden tek çekim yaparak tüm bakiyeyi aldığı üzerine bir de faiz işlettiği ortaya çıktı.
Denizbank emeklileri böyle dolandırıyor
2022-04-05 16:58:21   Güncelleme: 2022-04-05 19:04:23    

İstanbul'un Avcılar ilçesinde Denizbank müşterisi bir emekli fatura borçlarını 6 taksit yaparak ödedi, banka faturaların toplamını hesaptan çekti, üzerine bir de faiz ekledi.

Banka ile görüşen emekli tüm bakiyeyi hesaptan çektiniz, neden bir de faiz işletiyorsunuz diye banka yetkilisine sordu, banka yetkilisi siz buna onay vermişsiniz diye Denizbank'ın yaptığı dolandırıcılığı savundu.

EMEKLİLERİN MAAŞLARI SİGORTA ŞİRKETLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Diğer yandan bankaların kredi çeken vatandaşlara yasadışı yollardan dayattığı sigorta işlemi, binlerce mağdur yarattı. Metlife isimli sigorta şirketi emeklilerin maaşından sözleşme haricinde rakamlar çekmeye başladı. 2 bin lira maaşı olan emeklilerden 1300 TL çekilenler de var.

Denizbank tarafından zorlanarak yasadışı yollardan Metlife tarafından sigortası başlatılan emekli, sigorta ücretini peşin ödediği halde her ay hesabından izni olmadan rakamlar çekildi 3. ayda bu rakam maaşının neredeyse tamamına ulaştı. Sigorta şirketi ücretleri geri ödemeyi kabul etse de emeklinin savcılığa giderek suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

BANKALAR ZORLUYOR AMA ZORUNLU DEĞİL

Gerek bankacılık düzenlemeleri içerisinde gerekse resmi düzenlemelerde, kredilerin yanında hayat sigortası yaptırmak gibi bir yasal bir zorunluluk yok. Banka, kredi verirken, ‘hayat sigortasını zorunlu yaptıracaksın’ diyemez. Ama aynı bankanın, kredi kullandırdığı kişilerden hayat sigortası isteme hakkı da var. Banka, hayat sigortası talep edebilir, tüketici kabul etmezse de ‘krediyi başka bir bankadan kullan ya da benden sigorta yaptırırsan kredinin faiz oranlarında değişiklik yapabilirim’ diyebilir. Bu bir; ikincisi, banka, ‘kredi veririm ama hayat sigortasını benden yaptırmak zorundasın’ da diyemez.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü