Deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta cezaevinde yaşanan firar girişimiyle ilgili açıklama

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü (CTE), Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutukluların, kurumdan dışarıya çıkmaya çalıştığını, jandarmanın mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsünün önlenerek güvenliğin sağlandığını bildirdi.
Deprem bölgesi Kahramanmaraş'ta cezaevinde yaşanan firar girişimiyle ilgili açıklama
2023-02-09 14:36:14   Güncelleme: 2023-02-09 14:36:14    

CTE'den yapılan yazılı açıklamada, bazı basın-yayın organları ile sosyal medya platformlarında Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ait olduğu iddia edilen görüntülerin, Kahramanmaraş Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ait olduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Türkoğlu 1 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlü ve tutuklular, ceza infaz kurumundan dışarıya çıkmaya çalıştı, kurumun dış güvenliğini sağlamakla görevli jandarma taburunun mevzuat çerçevesindeki müdahalesi sonucu firar teşebbüsü önlendi ve kurum güvenliği sağlandı' denildi. Açıklamada, müdahale esnasında herhangi bir ölüm hadisesinin yaşanmadığı, olayın soruşturulması için Adalet Bakanlığı müfettişleri ile CTE kontrolörlerinin görevlendirildiği, bunun dışındaki iddiaların gerçek dışı olduğu kaydedildi.

7 Şubat günü öğle saatlerinde T Tipi Cezaevi'nde koşullara tepki göstererek, ailelerini görmek isteyen mahkûmların bir bölümünün koğuşları ateşe verdiği ve bu sırada 250'ye yakın mahkûmun kaçmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Ardından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden (CTE) yapılan açıklamada, Hatay T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki firar girişiminin önlenmesi için yapılan müdahale sırasında 12 adli hükümlü ve tutuklunun yaralandığı, hastaneye sevk edilen yaralılardan üçünün hayatını kaybettiği, olayla ilgili adli ve idari tahkikat başlatıldığı bildirilmişti.