Depremde 11 yakınını kaybeden Ak Partili Yayman: Herkese yardım ettim, ablama edemedim

Depremde 11 yakınını kaybeden AKP milletvekili Hüseyin Yayman, depremin Türkiye için milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, 'Artık İstanbul depremine konsantre olmalıyız. Hatay depremi bize ders olacak ve İstanbul depremine hazır duruma geleceğiz, gelmek zorundayız' diye konuştu.
Depremde 11 yakınını kaybeden Ak Partili Yayman: Herkese yardım ettim, ablama edemedim
2023-02-20 10:38:48   Güncelleme: 2023-02-20 10:38:48    

Depremde 11 yakınını kaybeden AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, deprem gününden bu yana Hatay’ın Kırıkhan ilçesindeki tabur komutanlığı binasındaki araçta kalıyor.

Hürriyet'in haberine göre; Yayman depremin iki haftasını nasıl geçirdiğini şu sözlerle anlattı: 'Biz 9 kardeşiz, 2’si gitti, en yakınlarımdan 11 insanımı kaybettim. Allah kimseye yaşatmasın. Bizim binadan bir ağabeyim ve bir ablam vefat etti, bir ablam ve ağabeyim de sağ kurtarıldı. Kader böyleymiş demek beni bu noktada rahatlatıyor.'

Deprem konusunun Türkiye için milli güvenlik meselesi olması gerektiğini kaydeden Yayman, 'Burada şiddeti büyük, ölçeği büyük bin yılda bir olacak bir deprem oldu. Elbette pek çok dersler çıkartıldı. Kırıkhan’da dağa yapılan evler sağlamken ovada olan neredeyse tüm evler yıkıldı. Artık İstanbul depremine konsantre olmalıyız. Hatay depremi bize ders olacak ve İstanbul depremine hazır duruma geleceğiz, gelmek zorundayız.' ifadelerini kullandı. 

'Herkese yardım ettim, ablama edemedim'

'Herkese yardım ettim, ablama edemedim' diyen Yayman, 'Ailesinin, Çamsarı köyündeki evlerinin önünde çadır kurduğunu ve orada kaldığını belirten Yayman, 'Ben burada arabada yatıp kalkıyorum. Ailem köye gel diyor ama ben o anıların olduğu evi görmeye dayanamıyorum. O bahçeyi görmeyi şu anda kaldıramayacağım.

Gece yarısına kadar çalışıp arabada uyuyorum. Biz Hatay’ı daha nasıl yükseltebiliriz, nasıl güzelleştirebiliriz diye çalışırken tüm emeklerimizin yok olması ve böyle bir felaket yaşanması hepimizde gerçekten büyük bir travma oldu. Üzüntümün boyutlarını size anlatmam mümkün değil.' diye konuştu.