Depremde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın firari şüphelilerinin avukatı Ersan Şen oldu

Ersan Şen, Kahramanmaraş’ta, 6 Şubat’ta meydana gelen depremde 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı‘nda yıkımdan sorumlu oldukları iddia edilen Kervan Pastanesi’nin sahiplerinin avukatı oldu. Ersan Şen yaptığı açıklamada müvekkillerinin masum olduğunu belirterek 'Ben zor işlerin adamıyım' dedi.
Depremde 35 kişiye mezar olan Ezgi Apartmanı'nın firari şüphelilerinin avukatı Ersan Şen oldu
2023-11-12 18:29:04   Güncelleme: 2023-11-12 18:29:04    

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesindeki 10 katlı Ezgi Apartmanı, 6 Şubat günü saat 04.17’de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde yıkıldı, binada 35 kişi hayatını kaybetti. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği’nin bilirkişi raporunda binayı inşa eden müteahhit ve tadilat yapan Kervan Pastanesi’nin yıkımda asli kusurlu oldukları belirtildi.

KTÜ’nün raporu üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı, Kervan Pastanesi’nin sahipleri Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’in, mevcutlu olarak savcılığa getirilmesi talimatı verdi. Ancak haklarında 'olası kastla kasten öldürme ve yaralama' suçlarından 876 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenen Sami Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel’i kayıtlı adreslerinde bulamadı.

Yakalama kararı çıkarılan Kervan Pastanesi’nin sahipleri aranırken dikkatleri çeken bir başka gelişme yaşandı.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; KTÜ’ye hazırlatılan ve binanın yıkılmasına Kervan Pastanesi’nin neden olduğu yönündeki rapora firari Kervancıoğlu ve Pekel’in avukatı itiraz etti. İtiraz dilekçesine Kervancıoğlu ve Pekel’in avukatlığını kamuoyunun yakından tanıdığı ve son seçimde Cumhurbaşkanı adayı olmak istediğini açıklayan Prof. Dr. Ersan Şen’in üstlendiği görüldü.

Şen itirazında, 'Kolonun kesildiği iddiasının kanıtlanmadığını' belirterek KTÜ’nün raporuna karşı çıktı.

Ayrıca Şen, depremin dördüncü gününde katıldığı bir televizyon programında, yıkılan Ezgi Apartmanı’nda yaşayan müvekkili Ayça Zeynep Bildirici ve ailesi için yardım çağrısında bulunmuştu. Ardından Bildirici’nin de yaşamını yitiren 35 kişi arasında yer aldığı öğrenildi.

'Ben zor işlerin adamıyım'

BirGün’ün ulaştığı Ersan Şen ise yaptığı açıklamada, Kervan Pastanesi’nin sahipleri Kervancıoğlu ve Pekel’in masum olduğuna inandığını ve bu yüzden davayı üstlendiğini ifade ederek şunları söyledi:

'Ezgi Apartmanı’nda yaşamını yitiren hanımefendinin davasına baktığımız doğru. Fakat dava bitmeden kendisi iki çocuğuyla elim bir şekilde vefat etti. O dönemde ben de herkes gibi yardım çağrılarında bulundum. Bahsi geçen Kervan Pastanesi sahipleri ile hanımefendinin herhangi bir ihtilafı, uyuşmazlığı yoktu. Pastanenin sahipleri kaçak durumda ama binanın müteahhitleri onlar değil. Ben ceza hukukçusu olduğum için zor işlerin adamıyım. Ezgi Apartmanı depremden 25 yıl evvel yapılmış. Dosyayı Kervan Pastanesi’nin sahipleri yönünden alınabilir gördüm. Kalben ve vicdanen müvekkilimin masum olduğuna inanıyorum. Binada ciddi müteahhitlik hataları var ve ayrıca belediyenin de hataları var. Temsil ettiğim insanların iddia edildiği gibi binanın yıkıma neden olmadığına inanıyorum. Dosyayı zorla almadım. Suçsuz olduklarına inanmasam almazdım.'