Dervişoğlu'ndan elektrik ve doğal gaz zamlarına tepki: İktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır!

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, elektrik ve doğal gaza yapılan zamlara ilişkin, 'Oylarıyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatına dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır. Bir türlü doyuramadığınız bezirganların haram musluğunu kesin, o para ziyadesiyle Hazine'de kalır, zam yapma ihtiyacı da otomatik olarak ortadan kalkar. Vatandaşın iki büklüm olmuş beline yeni yükler eklemeyin' dedi.
Dervişoğlu'ndan elektrik ve doğal gaz zamlarına tepki: İktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır!
2022-09-01 22:13:00   Güncelleme: 2022-09-01 22:13:00    

İyi Partili Dervişoğlu, bugün partisinin İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Dervişoğlu, İyi Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile partinin il ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı toplantıda, elektrik ve doğal gaza gelen zamlar üzerinden AKP iktidarını eleştirdi.

'Bu iktidar ne yaparsa yapsın artık vatandaşlarımızın sabrı tükenmiştir'

Doğal gaz ve elektriğe yıl başından itibaren yüzde 85'in üzerinde zam yapıldığını belirten Müsavat Dervişoğlu, şöyle konuştu:

'Bu hükümet, kaşıkla verip, kepçeyle alma alışkanlığını sürdürecek gibi görünüyor. Oylarıyla en kutlu makamlara geldikleri halde milletimizi unutup saray saltanatına dalan, milletin Hazine’sini çetelerin önüne seren iktidar, dün gece yarısı milletin ekmeğine bir kere daha kan doğramıştır. Kendi soygunlarını örtbas etmek için esnafımızı fırsatçılıkla suçlayan iktidar, asıl fırsatçının kendisi olduğu gerçeğini ispat etti. Sanayide, konutlarda yüksek elektrik ve doğal gaz zamları yapıldı. Geçim derdine düşmüş milletimizle alay etmeye ve fırsatçılıktan başka bir şey yapmamaya devam etmekteler. Bu iktidar ne yaparsa yapsın artık vatandaşlarımızın sabrı tükenmiştir. Sayın Cumhurbaşkanı iki gün önce 'Geçim sıkıntısı var' diyerek kısmen gerçeği kabullenmişken elektrik ve doğal gaz zamlarını yeniden vatandaşın sırtına yüklemek hangi anlama geliyor, bunun takdirini vatandaşlarımıza bırakıyorum. Yandaş müteahhitlerin cebini dolduran ve cebine milyarlarca dolar aktaran, Lübnanlı Hariri'ye Telekom üzerinden tek kalemde 24 milyar lirayı verebilen bu iktidar, konu vatandaş olunca veren el değil alan el olmayı tercih ediyor. Büyük zamlarla ne kadar kaynak bekliyorsunuz? Hangi ekonomik sıkıntıyı ortadan kaldıracaksınız, bunu belirleyin. Zam yapmayı bırakın. Bir türlü doyuramadığınız bezirganların haram musluğunu kesin, o para ziyadesiyle Hazine'de kalır, zam yapma ihtiyacı da otomatik olarak ortadan kalkar. Vatandaşın iki büklüm olmuş beline yeni yükler eklemeyin.

Rusya ve Ukrayna Savaşı'na bağlı olarak zam yapma mecburiyetinde kaldıklarını söylüyorlar. 'Savaşa rağmen büyüdük' diyorsunuz. O zaman bu zamların gerekçesi nedir? Ortada bir yalan var. Bu yalanlar, geçim derdini katladıkça katlıyor. Eylül başında yapılan zamla millet önünü göremez hale gelmiştir. Yalanınız, dolanınız, stratejiniz batsın. Milletin yakasından artık düşün. Milletin evladı iş bulamazken 5'er, 10'ar maaş verdiğiniz danışmanlarınızla milletin yakasından düşün.'

'Millet, savcıların harekete geçmesini bekliyor'

Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili savcılara çağrı yapan Dervişoğlu, şunları kaydetti:

'Her sabah yeni bir skandalla uyanıyoruz. Millet, savcıların harekete geçmesini bekliyor. İYİ Parti olarak, son dönemdeki suçlamalar ve skandallarla ilgili olarak bütün milletvekili arkadaşlarımızla Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunduk. Henüz herhangi bir savcının harekete geçtiğini görmedik. Bu iktidar, göreve geldiği günden itibaren adalet müessesi adalet duygusunu zedelemekten başka bir işe yaramıyor. Bu hükümeti, iş başında kaldığı 20 yıllık dönem içerisinde adalet duygusuna verdiği zarardan vazgeçmeye, şerefli hakim ve savcıların üzerinden elini çekmeye davet ediyorum. Milletimize de 'bunları unutmayın' diyoruz. Bunları unutursak tarih bizi unutmaz. İYİ Parti iktidarında, milletin Hazine’si çetelerin değil aziz Türk milletinin emrinde olacak. Seçim yaklaşıyor, o günlere de az kaldı. Olup bitenler, skandallar, iddialar, sadece muhalefet partilerini de değil aynı zamanda Adalet ve Kalkınma Partisi'ne gönül verenleri de rahatsız ediyor. Dün oy vermek için haklı gerekçeler bulan vatandaş, bugün vazgeçmek için yüzlerce haklı gerekçe buldu. AK Parti'ye oy verenlere saygı gösterdik. Ama onlar vazgeçen insanlara hain yaftası koydular.'

Vehaber Menu