Derya Büyükuncu'nun koronavirüse yakalanan Erdoğan'la ilgili paylaşımı sosyal medyanın gündeminde

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüse yakalanmasının ardından eski milli yüzücü Derya Büyükuncu, bir paylaşımda bulundu. Sosyal medya hesabından, 'Koronavirüs olmuş ve dua istiyor. Ediyoruz, ediyoruz, merak etmesin. 20 tencere helvayı yapmaya başladım. Zamanı gelince bütün mahalleye dağıtacağım' ifadelerini kullanan Büyükuncu, helva görseli paylaştı. Eski milli sporcuya en sert tepki ise Melih Gökçek ve Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın'dan geldi.
Derya Büyükuncu'nun koronavirüse yakalanan Erdoğan'la ilgili paylaşımı sosyal medyanın gündeminde
2022-02-06 14:27:28   Güncelleme: 2022-03-30 07:35:45    

Paylaşımı tepki çeken Büyükuncu daha sonra bir paylaşım daha yaparak, 'Helva dedik, ne kadar da büyük bir kitle o insan!! için üstüne alındı. Allah kimseyi başkasının önünde eğilecek, kula kulluk edecek, karşısında el pençe divan duracak kadar karaktersiz, korkak yapmasın. Amin!!!' ifadelerini kullandı.

GÖKÇEK: MİLLİ SPORCU UNVANI ALINMALI

Melih Gökçek, Derya Büyükuncu'ya tepki gösterdiği paylaşımında 'Bu adamın elinden milli sporcu unvanı alınmalı. Gitsin kendini hangi ülkeye yakın görüyorsa sporculuğunu orda yapsın' ifadelerini kullandı.

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Erkan Yalçın da eski milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma sert tepki gösterdi.

SOSYAL MEDYADA DEVLETTEN ALDIĞI BURS VİDEOLARI PAYLAŞILDI

Haberin Videosu için tıklayın

HAK MAHRUMİYETİ CEZASI

Derya Büyükuncu’ya Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından daimi hak mahrumiyeti cezası verildi.

Kararın belgesini Twitter hesabından paylaşan Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 'Bırakın bir sporcuya yakışmamasını insanlığa sığmayacak ifadeleri kabul etmemiz, sineye çekmemiz mümkün değil. Sporcu ahlakına sığmayan bu çirkin hareket için gereği yapılıyor' ifadelerini kullandı.

Derya Büyükuncu ve diğer 7 kişi hakkında, Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın koronavirüse yakalanmalarının ardından yaptıkları paylaşım nedeniyle soruşturma başlatılmıştı.

Vehaber Menu