DEVLET BAHÇELİ: DAYANACAK HAL VE TAKATİMİZ KALMAMIŞTIR

Bahçeli, ''Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız'' dedi.
Devlet Bahçeli: Dayanacak hal ve takatimiz kalmamıştır
2017-01-03 10:30:20   Güncelleme: 2017-01-03 11:27:55    

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şöyle:

'Türk milleti tarihte eşine az rastlanır bir husumet kapanındadır. Her insanımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini teyit etmektedir. Ne olmuştur da ülkemiz ateş çemberine düşmüş veya düşürülmüştür. Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış arkalarına kim ya da kimleri almışlardır. Kargaşa ve kriz heveslileri devrededir. Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken gafletle geçireceğimiz bir dakikamız kalmamıştır. Güvenliğimiz budanmakta geleceğimiz buharlaşmaktadır. Milletçe dayanacak hal ve takatimiz kalmamıştır sabrımız sınıra dayanmıştır. 2016 yılı terörün hain yüzü ve saldırılarına kurban gitmiştir.

Terör bir insanlık suçudur. Türkiye hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Ödediğimiz bedeller çok ağırdır. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Terörizmi yok etmek dışında başka şansımız yoktur.

Reina'daki terörist saldırının El Bab kuşatmasıyla olduğu kadar, Türkiye-İran-Rusya anlaşmasıyla da ilgisi vardır. IŞİD batının cinayet aparatıdır. Reina Katliamı, 15 Temmuz'un artçı sarsıntısıdır. Çıbanın başı Pensilvanya'dadır.

Teröriste bir Allah'ın kulu nasıl müdahale etmemiş, nasıl kaçmıştır? Stadyum'da, garda, havalimanında, sokaklarda ölüm kol gezmekte. Bu durum karşısında ne yapalım kaderimizmiş deyip sineye mi çekelim? Her seferinde terörü kınıyoruz, bunu yapalım yapmasına da uyanıp kendimize gelelim.'

Bahçeli gazetecilere yaptığı açıklamada 'Yeni Anayasa'ya 'Evet' oyu vereceğim, verdiğim oyu referandumda da aynen tekrarlayacağım' ifadelerini kullandı: