Devlet Bahçeli: MHP ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır, demokrasi güvence altındadır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 31 Mart yerel seçimler kapsamında Mersin Açık Hava Toplantısı ile ilk mitingini gerçekleştirdi. Konuşmasında ABD'ye F16'lar konusunda 'Beklentilerimizi bir an önce karşılaması bir müttefiklik namusudur' diye seslenen Bahçeli'nin hedefinde aynı zamanda CHP vardı.
Devlet Bahçeli: MHP ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır, demokrasi güvence altındadır
2024-01-28 17:31:47   Güncelleme: 2024-01-28 17:31:47    

Bahçeli, 'DEM'lenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. Terörist Demirtaş'ın avukatı olan bu CHP'dir. Yönetimi altında bulunan belediyeleri terörist sevicilere teslim eden bu CHP'dir, bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, esirdir, işgal edilmiştir' ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara sandığa gitme çağrısında bulunan Bahçeli, 'Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır' dedi.

Bahçeli'nin duyurduğu başkan adayları şöyle:

'Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Serdar Soydan’dır. Anamur Belediye Başkan Adayımız Sayın Hidayet Kılıç’tır. Bozyazı Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Çetinkaya’dır. Çamlıyayla Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Rıza Genç’tir. Erdemli Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Kara’dır. Gülnar Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatih Önge’dir. Mut Belediye Başkan Adayımız Sayın Volkan Şeker’dir. Silifke Belediye Başkan Adayımız Sayın Sadık Altunok’tur. Tarsus Belediye Başkan Adayımız Sayın Mahmut Tat’tır. Toroslar Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Öz’dür.'

Bahçeli, 'AK Parti’yi temsilen Cumhur İttifakı’nın Akdeniz, Aydıncık, Mezitli ve Yenişehir Belediye başkan adaylarımız da kısa sürede açıklanacaktır' notunu düştü.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

'Önümüzdeki beş yıl için sizlerden olur ve onay istiyoruz'

'İnanıyorum ki, Mersin kamburlarından kurtulacak. Liman ve lojistik kenti olan Mersin ayak bağlarını söküp atacak. Yalan belediyeciliğinin 63 günlük ömrü kaldı. Yıkım belediyeciliğinin 63 günlük süresi kaldı. Yozlaşmış belediyeciliğin sonu göründü. Mersin gücüne güç katacak, yükseldikçe yükselecek. Bu şehirde yaşayan hiçbir vatandaşımız ilgisiz ve kimsesiz bırakılmayacak. Herkesin elinden tutacağız. Bağın, bahçenin, bostanın bereketi olacağız. Mersin’den Antalya’ya kadar otoyolların tünelini tamamlayıp Torosların iki yakasını kenetleyeceğiz. Kalbimiz Mersinle bir çarpacak. Çünkü 'Mersin Bizim, Türkiye Hepimizindir.' Huzur, refah, barış, kardeşlik, istikrar ve esenlik dolu Mersin Türk ve Türkiye Yüzyılının parlayan yıldızı haline gelecek. Önümüzdeki beş yıl için sizlerden olur ve onay istiyoruz. Herkes tersine giderken biz Mersin’i daha da büyütmek, daha da geliştirmek arzusundayız. Bu nedenle Cumhur İttifakı’nın birbirinden değerli belediye başkan adaylarıyla Mersin’in hizmetine talibiz.

Bahçeli ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Serdar Soydan’dır. Anamur Belediye Başkan Adayımız Sayın Hidayet Kılıç’tır. Bozyazı Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Çetinkaya’dır. Çamlıyayla Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Rıza Genç’tir. Erdemli Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Kara’dır. Gülnar Belediye Başkan Adayımız Sayın Fatih Önge’dir. Mut Belediye Başkan Adayımız Sayın Volkan Şeker’dir. Silifke Belediye Başkan Adayımız Sayın Sadık Altunok’tur. Tarsus Belediye Başkan Adayımız Sayın Mahmut Tat’tır. Toroslar Belediye Başkan Adayımız Sayın Ali Öz’dür. AK Parti’yi temsilen Cumhur İttifakı’nın Akdeniz, Aydıncık, Mezitli ve Yenişehir Belediye başkan adaylarımız da kısa sürede açıklanacaktır.

Bütün belediye başkan adaylarımız sizlere emanetimdir. Fitne ne kadar yaygın ve yoğun olsa da, fedakârlıkla bezenmiş faziletli gönüllerin dua ve desteğiyle karşımıza dikilen her müşkülü aşacağız, her mihneti yeneceğiz. Merhum şairimiz Akif’in vecd ile kaleme aldığı İstiklal Marşı’ndan esinlenerek diyorum ki; Ezelden beridir hür yaşadık, yine hür yaşayacağımız bir tarih hükmüdür. Hangi çılgın bize zincir vuracakmış, alayının aklına şaşarız. Kükremiş sel oluruz, küme küme biriken yel oluruz, bendimizi çiğner de aşarız. Dikilse de dağlar karşımıza bir olur yıkarız, hiçbir baraja sığmayıp taşmasını da Allah’ın izniyle başarırız. Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletiyle yekvücuttur. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye’ye hizmetle memur ve mükelleftir. Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelecek yüzü, yeni yüzyılın mihmandarıdır, mimarbaşıdır.

'Ağlaya ağlaya can veren sabilerin hesabı İsrail’den sorulmalı'

Gazze’de kahredici ve korkunç bir insani dram yaşanıyor.114 gündür çocuklar katlediliyor,  bebekler süt yerine kendi kanlarını içerek hayatlarını kaybediyor. İsrail soykırım suçu işliyor, masum savunmasız insanları hedef alıyor. Artık bu kan durmalı, silahlar susmalıdır. İsrail-Filistin arasında barış sağlanmalı, iki devletli çözüm iklimi oluşmalıdır. Geçtiğimiz Cuma günü, Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’in barbar saldırılarıyla ilgili ihtiyati tedbir kararı alınması müspet bir gelişmedir. İsrail’in haksızlığını ve hukuksuzluğunu tescil eden, insani taleplere tercüman olan bu ara kararı hiçbir ülke görmezden gelemez, yok sayamaz, üç maymunu oynayamaz. Güney Afrika’nın İsrail’e karşı açtığı soykırım davasının, makul derecede delillerin varlığından dolayı esastan görüşülecek olması mühim bir adalet ve hukuk kazanımıdır. Birleşmiş Milletler Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesine taraf olan ülkeler için Uluslararası Adalet Divanı’nın mezkur kararı elbette bağlayıcıdır. Filistinli mazlumlara karşı işlenen savaş ve soykırım suçunun cezasız kalmaması uluslararası toplumun vicdan ve insanlık borcudur. Bu borcun inkarı veya ihmali diye bir şey söz konusu olamaz. Adalet mutlaka tecelli etmelidir. Ağlaya ağlaya can veren sabilerin hesabı İsrail’den sorulmalıdır. Türkiye bu süreçte hakkın ve haklının yanındadır. Türkiye insanlığın safında, zalimlerin karşısındadır. Bundan dolayı çılgına dönenleri görüyoruz.

'Milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu dinamitlemek amacıyla yanıp tutuşuyorlar'

Nitekim ürkenlerin farkındayız, ayağımıza çelme takmak için vaziyet alanların bilincindeyiz. Türkiye’yi zora sokmak, iç sorunlara gömülmesini sağlamak için terör örgütlerini kullanıyorlar. Kiralık katilleri üzerimize salıyorlar. Maksat Türkiye’yi durdurmak ve taviz koparmak. Maksat Türkiye’nin artan bölgesel ve küresel imajını zedeleyip zaafa uğratmak. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde meşru ve hukuki varlığımızı çekemiyorlar. Terörü kaynağında yok etme stratejimizi engellemek için her yolu deniyorlar. Sınırlarımızın mücavir noktalarında tesis edilen üs bölgelerimize saldırıyorlar. PKK/YPG’yi silahlandırıp Türkiye’ye yönelik kanlı eylem talimatı veriyorlar. Hürmet, rahmet ve minnetle yad ettiğimiz kahraman evlatlarımızı şehit ediyorlar. Milli birlik ve kardeşlik hukukumuzu dinamitlemek amacıyla yanıp tutuşuyorlar. İç huzur ve barış ortamımızı kundaklamak için casusları, teröristleri, işbirlikçileri, siyasette köprü tutmuş çevreleri, FETÖ’cü alçakları sürekli tedavülde tutuyorlar.

'ABD’nin komşu ülkelerdeki varlığı gayri ahlakidir, gayri hukukidir, gayri meşrudur'

ABD, Irak ve Suriye’deki varlığımızdan son derece huzursuzdur. Bölücü terör örgütüne karşı operasyonların icrasından memnuniyetsizdir. Peki ABD Suriye’de ne arıyor? Irak’ta ne geziyor? İç sorunları giderek yaygınlaşan, Teksas krizinden sonra eyaletleri arasındaki cepheleşmesi sertleşen ABD’nin komşu ülkelerdeki varlığı gayri ahlakidir, gayri hukukidir, gayri meşrudur. ABD’nin Suriye’den ve Irak’tan tamamıyla çekilmesinden başka makul, mantıklı, akla yatkın ve adil bir seçenek kesinlikle yoktur. Türkiye, ABD ile sınır olmaktan rahatsızdır, bölücü terör örgütüne verilen destekten rahatsızdır; siyasi, ekonomik ve diplomatik dayatmalardan rahatsızdır.

ABD'ye F16 çağrısı: Hukuk ve müttefiklik namusu!

İsveç’in NATO’ya katılım protokolünün onaylanmasının ardından, ABD’nin sözünde durarak F-16’larla ilgili beklentimizi derhal karşılaması aslında bir hukuk ve müttefiklik namusudur.

'CHP, bölücü terör örgütünün kafesindedir'

Türkiye egemenlik haklarından vazgeçmeyecek. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünden ödün verilmeyecek. Türkiye Cumhuriyeti milli ve üniter bir devlettir, hiç kimse bu tarih gerçeğini değiştiremeyecek. Terörün de kökünü kazımak boynumuzun borcudur. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadele sonuna kadar devam edecektir. DEM’lenmiş CHP terörle mücadeleye şaşı bakmaktadır. CHP, bölücü terör örgütünün kafesindedir. Tezkereye hayır diyen bu CHP’dir. Terörist Demirtaş’ın avukatı olan bu CHP’dir. TBMM’de terör saldırılarına karşı hazırlanmış ortak metinlere imza atmayan bu CHP’dir. Yönetimi altında bulunan belediyeleri bölücülere, terörsevicilere teslim eden bu CHP’dir. Bugünkü CHP bitmiştir, tükenmiştir, iflas etmiştir. Bugünkü CHP esirdir, işgal edilmiştir. Mersin’i DEM’lenmiş CHP musibetinden arındırmak milli güvenliğimiz, milli huzurumuz, milli onurumuz adına da mecburiyettir.

'Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır'

Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü ise vatandaşımızın karnı tok, başı dik, alnı açıktır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı güçlü olduğu müddetçe demokrasi güvence altındadır. Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı var olduğu sürece 'Lider Ülke  Türkiye' hedefi, 'Türk ve Türkiye Yüzyılı' vizyonu Allah’ın izniyle gerçekleşecektir. Türkiye’nin temel ve öncelikli meselelerinin köklü çözümlerle buluşturulması hususunda bundan sonra da her çabayı gösterecek, her çalışmayı yapacak yine Cumhur İttifakı’dır. Türkiye’nin ne geçmişinde ne de geleceğinde zillete yer yoktur. Koltuk ve çıkar kavgalarıyla siyasi ahlak kaybının dibini boylayanlarda umut yoktur. Terör örgütleriyle can ciğer kuzu sarması olanlara kanacak bir Allah’ın kulu artık kalmamıştır. Geride kalan yüzyılın karanlık ve kalpazan yüzlerine yeni yüzyılın bakir ve tertemiz sayfalarında dipnot olarak bile yer bulunmayacağına yürekten kaniyiz ve kuşkusuz bu kanaatteyiz. Zaman Türkiye zamanıdır. Devir Türk Devri’dir.'

Vehaber Menu