DEVLET BAHÇELİ'YE SUİKAST İDDİASI!

MİT, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 'hedef' alındığı iddia etti.
Devlet Bahçeli'ye suikast iddiası!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

MİT raporlarında yer alan iddialara göre MLKP, Suruç Katliamı'nda yaşamını yitiren 32 gencin üyesi olduğu Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu için, “paravan oluşum” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi “hedef” aldı.
 
MLKP'nin MHP üst düzey yöneticilerine “suikast” hazırlığında olduğu iddia edildi.
 

Sözcü'den Kamil Elibol'un haberine göre  polis, ülkede kaos çıkartabilecek sansasyonel suikast girişimlerine karşı alarma geçti. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün MLKP’nin suikast planına karşı Bahçeli’nin koruma ekibini uyardığı öğrenildi.
 
Haberde MLKP'nin  Emniyet Genel Müdürlüğü’ne “kozmik” bir rapor gönderdiği iddiasına yer verildi.. Raporda, Suriye’nin kuzeyindeki örgüt kamplarında askeri/ideolojik eğitim almış MLKP militanlarının Türkiye’ye dönüş yaparak silahlı kanadı FESK hücrelerini aktif hale getirdiği iddia edildi.
 

İddialara göre MKP, TKP, TKEP/L, MLSPB VE TKKKÖ (SDP) gibi örgütlerin mensuplarının da Suruç’taki intihar eyleminden sonra ülkemize dönüş yaparak illegal eylem arayışlarına girdiği belirtildi.
 
BAHÇELİ’Yİ TEHDİT ETMİŞLER
 
Raporda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sosyal medya ve çeşitli internet siteleri üzerinden tehdit edildiği ve hakarette bulunulduğu belirtilerek şöyle denildi:
 

Örgüte müzahir şahısların Suruç saldırısından sorumlu tuttukları gruplara/mensuplarına ve bu gruplara ait binalara yönelik saldırıda bulunabilecekleri, kamu kurum kuruluşları, parti yöneticileri/binalarını, emniyet ve askeri personelin/binalarını hedef alan eylemlere tevessül edebilecekleri, MHP Genel Başkanı ve diğer yöneticilerine yönelik suikast türü eylemlere kalkışabilecekleri, bu tarz bir eylem sonrasında ülkemizde karşıt görüşlü gruplar ile çatışma yaşanabileceği ve toplumda infial yaratacak olaylara sebep olabileceği değerlendirilmektedir”