Devrim Muhafızları Komutanı: ABD'den intikamımız sert olacak

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, ABD'nin Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Süleymani'yi öldürmesine ilişkin 'ABD'den, pişman olacakları, sert, güçlü, kararlı ve bitirici bir intikam alacağız' dedi.
Devrim Muhafızları Komutanı: ABD'den intikamımız sert olacak
2020-01-07 15:15:31   Güncelleme: 2020-01-07 15:15:31    

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani'nin Kirman kentindeki cenazesine katılanlara seslenen bir konuşma yaptı.

Selami, 'İntikam alacağız. Pişman olacakları, sert, güçlü, kararlı ve bitirici bir intikam' diye konuştu.

Süleymani için 'Sınırların ötesinde ve ABD'nin başarısızlığının mimarlarından biriydi' diyen Selami, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bugün, ABD'ye karşı öfke tohumları Müslümanların kalbine ekildi ve onlar (ABD'liler) için güvenli hiçbir yer kalmadı. Güçlü bir kararlılığımız olduğunu, onların (ABD'lilerin) böyle devam etmesi durumunda intikam alacağımızı, bulundukları yeri ateşe vereceğimizi tekrar ediyoruz'

YÜKSEK ULUSAL GÜVENLİK SEKRETERİ: 13 İNTİKAM SENARYOSU DEĞERLENDİRİLİYOR

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreteri Ali Şamhani de, Süleymani'nin öldürülmesine ilişkin ABD'ye misilleme konusunda açıklamada bulundu.

Şamhani, 'ABD'liler bilmeli ki, konseyde şu ana kadar 13 intikam senaryosuna değinildi ve mutabakata varılan en zayıf senaryonun dahi ABD'liler için tarihi bir kabus olabilecek nitelikte' dedi.