DİHA köpekleri hedef gösterdi!

Köpeklerden saldırgan 'asker köpekleri' hayvanlardan 'mal' olarak söz eden DİHA haberinde köpekleri hedef gösterdi.
DİHA köpekleri hedef gösterdi!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

Sokakta yaşam savaşı veren hayvanları sık sık hedef göstermesiyle bilinen DHA'nın ardından, Dicle Haber Ajansı (DİHA) da köpeklere saldırdı.  Hayvanları mal ya da ürünmüş gibi servis eden DİHA köpeklerden  'asker köpekleri' diye söz ederek köpeklerin çocuklara saldırdığını iddia etti.

DİHA'nın o haberi şöyle;

Berwarî'nin Hosyan köyünde askeri taburun köpekleri, köylülere ait 38 küçükbaş hayvanı öldürdü. Son bir ayda 85 hayvanı aynı şekilde öldürülen köylülerin zararları da karşılanmadı.

Sêrt'in (Siirt) Berwarî (Pervari) ilçesine bağlı Herekol Dağı eteklerindeki Hosyan köyündeki Piyade Taburu'na ait köpekler, köylülerin hayvanlarına saldırdı. Köylüler, dün piyadelerin askeri bölgeden çıktıkları sırada köye dalan köpeklerin 38 küçükbaş hayvanı öldürdüğünü söyledi. Köyde son bir ayda köpeklerin 85 hayvanı öldürdüğü belirtildi.

Çocuklara da saldırıyorlar

Köy sakinlerinden Halit Babat, aynı askeri bölgede yer alan Doğan Jandarma Karakolu'na yaptıkları şikayete rağmen zararlarının ödenmediği gibi tutanak dahi tutulmadığını dile getirdi. Babat, karakoldan, "Köpekler jandarmaya ait değil. Bu zarardan biz mesul değiliz. Taburun köpekleri" yanıtı aldıklarını aktardı. Babat, 3 bin nüfuslu köyde köpeklerin çocuklara bile saldırdığını ekledi.

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü