Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı: Engin Polat bacak bacak üstüne attı, polis tarafından uyarıldı

MASAK raporu ortaya çıkan Dilan Polat ve Engin Polat çiftine dün gece yarısı şafak operasyonu düzenlenerek Polat çifti ile beraber 14 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltı sırasında beklerken Engin Polat'ın hastanede bacak bacak üstüne attığı ve polis tarafından uyarıldığı kaydedildi.
Dilan Polat ve Engin Polat gözaltına alındı: Engin Polat bacak bacak üstüne attı, polis tarafından uyarıldı
2023-11-01 19:17:56   Güncelleme: 2023-11-01 19:28:11     ©DHA

Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin şirketlerine ait MASAK raporu ortaya çıkmasının ardından dün gece yarısı şafak operasyonu düzenlenerek Polat çifti ile beraber 14 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltıyla ilgili görüntüler aktarılırken görüntülerin birinde hastanede bekleyen Engin Polat'ın bacak bacak üstüne attığı ve polis tarafından uyarıldığı görüldü.

Öte yandan yakalama ve arama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.

Dilan Polat ve Engin Polat'ın gözaltına alınması sosyal medyada gündem oldu: 'Aranızdan kaç kişi bir bakana ulaşıp 3 saatte işini çözdürüyor?'

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince ikametlerinde gözaltına alınan Polat çifti ve beraberindekiler, işlemleri için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'ne getirildi. Polat çifti ile birlikte gözaltına alınan Sıla Doğu, Kürşat Polat ve Ahmet Gün, Bayrampaşa Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Engin Polat ve Dilan Polat haklarında 'Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet' suçlarından soruşturma başlatılmış, şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyallerle defterlere el konulmuştu. Sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla gündeme gelen ve hakkında kara para aklama ve vergi kaçakçılığı iddialarının ardından MASAK tarafından yapılan inceleme sonrasında Dilan Polat ve Engin Polat'ın mal varlıklarına el konulmuştu.

Operasyonda gözaltı sayısı ise 17’ye yükselirken ekipler firari durumdaki 13 kişinin yakalanması için çalışmalarına devam ediyor. Polat çiftinin gözaltına alınmasına yönelik sosyal medyada gündem oldu.