dilencilik yaptırılan fil kurtarıldı!

hindistan kökenli hayvan kurtarma kuruluşu 67 fili esaretten kurtarma sözü vermişti. şimdi verdikleri sözü yerine getirmek üzereler.
Dilencilik yaptırılan fil kurtarıldı!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2021-09-05 00:13:37    

ccedil;eviri: cem ccedil;eboğlu

birkaccedil; hafta ouml;nce sirkte ccedil;alışan suzyrsquo;yi kurtarmışlardı. şimdi sokaklarda dilencilik yaptırılan asha adlı fili kurtardılar.

asha, Wildlife sos tarafından kurtarılana dek 46 sene boyunca amber fort, jaipur sokaklarında turist taşıyordu. turistleri taşırken bouml;lgenin dik yokuşlarını tırmanan asha en sonunda yaralandı. fili işten alıkoymak yerine hapsedenleri asharsquo;yı nbsp;ldquo;dilencirdquo; olarak ccedil;alışmasınbsp; iccedil;in sattı. asharsquo;nın yeni hapsedicisi onu suuml;rekli zincirliyordu, yuuml;ruuml;mesi iccedil;i onu kırbaccedil;lıyordu. turistlerden para koparacak bir araccedil; olarak nbsp;gouml;ruuml;lduuml;ğuuml; iccedil;in asha asla hak ettiği bakımı ya da ilgiyi gouml;rmedi.

asharsquo;da artrit var ve yuuml;ruuml;mek, nbsp;hatta sağ tarafına doğru uzanmak onun iccedil;in ccedil;ok zor. ayak tırnakları ccedil;ok fazla uzamış, artık ayaklarına batıyor. topallamanın filler iccedil;in en ouml;nemli ouml;luuml;m sebeplerinden biri olduğunu duuml;şuuml;nuuml;rsek bu yaraların ne kadar ciddi olduğunu anlayabiliriz. asharsquo;da ayrıca hiccedil; tedavi gouml;rmemiş bir dizi apse var, bu da istismar edildiğinin bir başka kanıtı.

ama artık bu guuml;nler sona erdi asha! Wildlife sos, yaban hayatı korumaları uttar pradesh ve madhya pradeshrsquo;le yapılan işbirliği sonrasında asharsquo;nın ouml;zguuml;r kalmasını sağladı. kağıt işlemleri ve izinlerin tamamlanmasının ardından asha şu anda Wildlife sos fil barınağına doğru yol alıyor.

Wildlife sos kurucularında geeta seshamani ldquo;yeni yuvasında asha artık kamccedil;ılarla, kırbaccedil;larla douml;vuuml;lmeyecek, zincirler olmadan istediği gibi dolaşabilecek, hatta kuuml;ccedil;uuml;k bir havuzu bile olacakrdquo; diyor, rdquo;ayrıca ccedil;evresinde dokuz fil daha olacak, bouml;ylece asha bir filin duygusal hayatının en ouml;nemli parccedil;ası olaraknbsp; sosyal bir gruba dahil olmayı ouml;ğrenecekrdquo;.

asha 46 sene zincirlere bağlı olarak yaşamıştı.