Dilipak: 15 Temmuz’da sokağa çıkan insanlar gelinen noktadan ve gidişattan rahatsız

Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, 15 Temmuz’da sokağa çıkan insanların gelinen noktadan ve gidişattan rahatsız olduğunu söyledi. Dilipak, 'Haziran sonu seçim var. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra 15 Temmuz başlayacak. Bu işler böyle gidecek olursa 15 Temmuz’u anmayı unutun' ifadesini kullandı.
Dilipak: 15 Temmuz’da sokağa çıkan insanlar gelinen noktadan ve gidişattan rahatsız
2019-05-29 08:30:03   Güncelleme: 2019-05-29 08:30:03    

Dilipak'ın 'Adalet mülkün temelidir' başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

FETÖ ile gerçek anlamda mücadele etmek isteyenlerin hep önü alındı. Birtakım 'muteber' adamlar FETÖ’cü olduğu bilinen kişileri daha üst makamlara taşıdılar. FETÖ ile mücadele işini ciddiye alan birtakım yurttaşlar kendilerine sahip çıkan fazla bir çevre bulamadıklarından yorgun düştüler.. Bu kişiler davalara müdahil ettirilmedi. Üniversitelerde yöneticiler öğretim üyeleri ve öğrenciler üzerinde baskı kurarak sürecin dışına itilmeye çalışıldı.. HSK’nın ve Anayasa Mahkemesinin yolunu tutanlar oldu. Sonuç ortada.

Haziran sonu seçim var. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra 15 Temmuz başlayacak. Bu işler böyle gidecek olursa 15 Temmuz’u anmayı unutun. 15 Temmuz’da sokağa çıkan insanlar gelinen noktadan ve gidişattan rahatsız! 15 Temmuz bir övgü ya da sövgü günü olmamalı. Yapılması gereken çok daha önemli ve ciddi işler var. Yeni 15 Temmuzlar yaşanmasın istiyorsanız aramızda kılık değiştirip dolaşanları, onları kurtaranları, suçsuz insanları suçlu ilan ederek cezalandıranları tesbit edip cezalandırın. Bakın, bir '15 Temmuz dayanışması'ndan söz ediyoruz, ama bakıyorum, siyaset safları arasında, bürokraside, üniversitelerde ve yargıda hâlâ bir hayalet gibi 'FETÖgiller' dolaşıyor. Vakıflar, dernekler, odalar, sendikalar bu virüse yakalanıyorlar sanki. Bu lanetli mirasın mirasçısı olmaya aday olan yığınlar görüyorum.

Vehaber Menu