Dilipak: CHP’nin ağırlıkta olduğu bölgelerde cami cemaatinde artış var

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, CHP’nin ağırlıkta olduğu bölgelerde cami cemaatinde göreceli bir artış olduğunu iddia etti. Dilipak, 'Hem yaşlı hem genç, hem kadın hem erkek, hem zengin hem yoksul, hem okumuş hem okumamış, her kesimde bir dine yöneliş var. Partilerini değiştirmeseler de bugün CHP tabanı düne göre daha dindar. Bu din; Kur’an, siret ve sünnetle birebir örtüşmese de böyle. Biraz dindarlar da sekülerleşti' dedi.
Dilipak: CHP’nin ağırlıkta olduğu bölgelerde cami cemaatinde artış var
2019-09-26 07:42:15   Güncelleme: 2022-03-23 01:23:10    

Dilipak yazısında şu ifadeleri kullandı:

 'Şunu söyleyeyim, sağcı, milliyetçi, muhafazakâr kesimdeki matematik çözülme kadar CHP tabanından matematik olarak dine yöneliş var. Bu oransal olarak, CHP tabanından dine yönelişin daha yüksek olması sonucunu doğuruyor.. CHP tabanında laikçi fanatiklerin sayısında göreceli bir azalma var. Kemalizm de artık giderek daha yaşlı ve fanatik kesim için bir anlam ifade ediyor.

Temelde, ciddi anlamda sekülerleşme, deizm ve agnostizm söz konusu. CHP, toplumu yeteri kadar laikleştiremedi ama AK Parti döneminde toplum büyük ölçüde sekülerleşti. Dini sembollerin görünürlüğü daha fazla, folklorik ve geleneksel olarak dindarlık yüzeysel olarak daha genişlese de, derinliğini büyük ölçüde kaybetti'