Dilipak: Siyaset artık sulh etme sanatı değil, yaradana meydan okuma aracı oldu

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, siyaset ve politika üzerine değerlendirmelerde bulunduğu bugünkü yazısında ''Siyaset etmek’ ‘adam öldürmek’ anlamına kullanılır. Adam asılan meydana ‘siyaset meydanı' denir. ‘Siyaset gömleği’ ‘idam gömleği’nin öteki adıdır. ‘Darağacı’na yani adam asılan sehpaya ‘Siyasetgâh’ denir' düşüncesini dile getirdi.
Dilipak: Siyaset artık sulh etme sanatı değil, yaradana meydan okuma aracı oldu
2022-07-29 10:11:47   Güncelleme: 2022-07-29 10:11:47    

'Siyaset ya da politika dediğiniz şey bir sulh etme sanatı değil artık' diyen Dilipak, şöyle devam etti:

Siyaset ya da politika, ne derseniz deyin bugün artık yaradana meydan okuma aracı oldu. Fıtrata meydan okuyorlar, ilahlık ve rablik taslıyorlar insanlara karşı. Tanrıyı tedavülden kaldırmaktan söz ediyorlar. Biyolojik insan hayatını sonlandırmaktan söz ediyorlar. Trans Humanizm’den söz ediyorlar, Avatarlardan, klonlanmış, geni ile oynanmış Kimerik canlılardan, Siborglardan söz ediyorlar.

Amerikan kongresinde mecliste bir tek üye cinayetin farkına vardı ve dünyayı ayağa kaldırdı. 

Aynı hadise bizde yaşandı, tek bir parti temsilcisi, tek bir bürokrat, tek bir akademisyen, tek bir medya, tek bir cemaat ve kanaat önderi, tek bir 'din adamı' ilahiyatçı sesini çıkarmadı. Çünkü görmediler, duymadılar, ne olup bittiğini bilmiyorlar. Daha doğrusu gözleri var görmüyorlar, kulakları var duymuyorlar, kalpleri var hissetmiyorlar, çünkü duymak, bilmek, görmek, anlamak istemiyorlar. 

Sanki büyülenmiş gibi kaçtıklarını sandıkları şeye doğru koşar adım gidiyorlar. '

Vehaber Menu