Dilruba Kayserilioğlu: Alınmam kadar, bırakılmam da saçma oldu

İzmir'de Instagram'a erişim engelini eleştiren bir sokak röportajı verdiği için 12 Ağustos'ta tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu tahliye edildi. Kayserilioğlu'nun 3 Eylül'de hakim karşısına çıkması bekleniyor.
Dilruba Kayserilioğlu: Alınmam kadar, bırakılmam da saçma oldu
2024-08-31 18:01:23   Güncelleme: 2024-08-31 18:04:01    

Kayserilioğlu'nun tahliye edilmesi de tartışma yarattı.

İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in davetlisi olarak katılan Kayserilioğlu, cezaevinden Perşembe gecesi 10 sıralarında tahliye edildiğini ancak "ailesine ve avukatlarında haber verilmediğini" savundu.

Yoldan geçen bir kişinin telefonunu kullanarak ailesine haber verdiğini söyleyen Dilruba Kayserilioğlu, "Alınmam kadar, bırakılmam da saçma oldu" dedi.

Aile tahliye şekli konusunda suç duyurusunda bulunacaklarını söylemişti.

Anne Aysel Kayserilioğlu ANKA Haber Ajansı'na verdiği demeçte, "Elinde siyah bir poşetle bir anda tahliye etmişler. O saatte bir genç, annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye ediliyor. Kızımın elinde hiçbir şey yok. Kızım bir telefon bulmuş. Öyle aradı beni, o şekilde haber verdi. 'Anneciğim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler' dedi" şeklinde konuştu.

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ise yaptığı açıklama ile anne Kayserilioğlu'nun iddialarını yalanladı.

Kayserilioğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) getirdiği Instagram yasağı hakkında kullandığı ifadeler nedeniyle ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama'' ve ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçlamaları gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

Kayserilioğlu ''Cumhurbaşkanına hakaret'' suçundan tahliye edilirken, ''halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama" suçundan ise tutuklu yargılanmasına karar verilmiş, duruşma tarihi 3 Eylül olarak belirlenmişti.

'Resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulandı'

Kayserilioğlu'nun tahliyesine dair haberlerin çıkmasının ardından Adalet Bakanlığı'na bağlı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü'ünden yazılı açıklama geldi.

Açıklamada Kayserilioğlu'nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmediği iddiası yalanlandı.

Ayrıca "tutuklu, tahliye işlemleri sürerken kurum personeline; ailesi, avukatı veya bir başka tanıdığına haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmamıştır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Tutukluya tahliyesi esnasında resmi prosedürler eksiksiz olarak uygulanmış olup bir ihmal ya da eksiklik söz konusu değildir."

Vehaber Menu