Din dersi olmazsa bağımlı olurlar!

Erdoğan, AİHM'in aldığı, din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır. Avrupa'da bunun bir örneği yok. Zorunlu din dersini kaldırırsanız onun yerine şiddet gelir, bağımlılık gelir' dedi.
Din dersi olmazsa bağımlı olurlar!
2020-08-11 06:40:55   Güncelleme: 2019-11-09 08:44:57    

Zorunlu din dersi ile ilgili, 14 kişi 2011 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM)'ne dava açmıştı. AİHM, geçtiğimiz haftalarda eğitimde zorunlu din ve ahlak kültürü derslerine karşı açılan davanın kararı, hükümetin, 'zaman geçirmeden öğrencilerin zorunlu din ve ahlak kültürü derslerinden muaf tutulmalarını da sağlayacak yeni bir sisteme geçmesi gerektiği' şeklinde olmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmacı olarak katıldığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Uluslararası Uyuşturucu Politikaları ve Halk Sağlığı Sempozyumu'nda, AİHM'in bu kararını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AİHM'nin aldığı din kültürü ve ahlak bilgisi dersi ile ilgili karar aslında yanlıştır. Ellerinden tutulmayan, başları okşanmayan kendilerine bir istikamet, bir aydınlık çizilmeyen o çocuklar, oluşan boşluğu başka şeylerle kapatmaya çalışıyorlar. Bu bazen uyuşturucu oluyor, bazen şiddet oluyor, bazen de örgütlü şiddet olup, teröre dönüşebiliyor' ifadelerini kullandı.

Zorunlu din dersiyle, kimya ve fizik gibi fen bilimlerini karşılaştıran Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Dünyanın hiçbir yerinde zorunlu fizik dersinin, zorunlu kimya dersinin tartışıldığını göremezsiniz. Ama din dersinin tartışıldığını görürsünüz.”

Foto Galeri Videolar Son Dakika Haberler Video Kategori Foto Kategori Vehaber İletişim Künye Şikayet Menü