Dışişleri Bakanı Fidan: Ankara'ya saldıran teröristler Suriye'den geldi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara'da İçişleri Bakanlığı önünde 1 Ekim Pazar günü yapılan bombalı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Fidan, saldırganların 2'sinin de Suriye'den geldiğini söyledi.
Dışişleri Bakanı Fidan: Ankara'ya saldıran teröristler Suriye'den geldi
2023-10-04 16:07:18   Güncelleme: 2023-10-04 16:07:18    

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile bir araya geldi.

İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

'İki terörist de Suriye'den geldi'

Fidan, konuşmasında Ankara'daki bombalı terör saldırısını gerçekleştiren iki teröristin Suriye'den geldiğini söyledi.

Bakan Fidan, 'Terör ile mücadelede Türkiye’nin tavrının ne kadar net olduğu bilinen bir husustur. Bu son olayda da 2 teröristin Suriye’den geldikleri burada eğitim gördükleri açıklığa kavuşmuştur. Silahlı Kuvvetlerimizin bu terör saldırısına cevabı son derece net olacak, böyle bir eylemi gerçekleştirdiklerine pişman olacaklar' dedi.

'Irak ve Suriye’de PKK/YPG’ye ait olan bütün altyapı, üstyapı tesisleri, enerji tesisleri bundan sonra güvenlik güçlerimizin topyekün meşru hedefidir' diyen Fidan, 'Üçüncü tarafların PKK/YPG’li tesislerden ve şahıslardan uzak durmasını tavsiye ediyorum' ifadelerini kullandı.

Ankara'da terör saldırısı

Meclis'in açılmasına saatler kala İçişleri Bakanlığı'na terör saldırısı gerçekleştirildi. Önce bir patlama ardından silah sesleri duyuldu. Bakan Ali Yerlikaya, 2 teröristten birinin bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde kendini patlattığını, diğer teröristin ise etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Çatışma sırasında 2 emniyet görevlisi yaralandı.

Meclis'in karşısındaki İçişleri Bakanlığı yönüne doğru bütün trafik akışı durduruldu. Emniyet güçleri, bakanlık bölgesinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamaya ilişkin Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli ve yayın yasağı kararı alındı.

İlerleyen saatlerde kameraların karşısına geçen Yerlikaya’nın göreve geldiği günden bu yana terör gruplarına ve organize suç çetelerine yönelik gerçekleştirdikleri operasyonları hatırlatması dikkati çekti. Yerlikaya ayrıca yayın yasağını hatırlatarak sosyal medya kullanıcılarını; 'Sosyal medya hesaplarından bu görüntüyü paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar' diyerek dedi.